Samuel Eto'o'nun başı dertte!

Samuel Eto'o
Samuel Eto'o

Bir dönem Süper Lig'de de forma giyen efsane futbolcu Samuel Eto'o'nun Barcelona’da oynadığı dönemde işlediği vergi cezası yüzünden Kamerun Futbol Federasyonu Başkanlığı görevi ve olası cumhurbaşkanlığı adaylığı tehlikeye girdi.

Süper Lig'de Antalyaspor ve Konyaspor formaları giyen ve şu sıralar ülkesi Kamerun'da futbol federasyonu başkanlığı yapan Samuel Eto, koltuğunu kaybedebilir.

La Gazzetta dello Sport’un haberine göre, Kamerunlu futbol adamının, Barcelona'da oynarken işlediği vergi kaçakçılığı cezası yüzünden Kamerun Futbol Federasyonu Başkanlığı görevi ve olası cumhurbaşkanlığı adaylığı tehlikeye girdi.

3.8 milyon euro cezaya çarptırıldı

Barcelona formasını giydiği 2006 ve 2009 yılları arasında vergi kaçırdığı gerekçesiyle yargılanan Samuel Eto’o, ilk olarak 1.8 milyon euro ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yapılan itirazlar neticesinde 3.8 milyon euroya çevrilen ceza, Samuel Eto’o’yu kurtarmadı.

FIFA konuyu inceliyor

Samuel Eto’o’ya muhalefet yapan bir grup tarafından konunun peşi bırakılmazken, Anti-Eto'o Frond Başkanı Guibai Gatama’nın FIFA’ya gönderdiği talebin dikkate alındığı ve Samuel Eto’o’nun federasyon başkanlığının düşürülebileceği öne sürüldü.

  • Federasyon başkanlığının ardından Kamerun Cumhurbaşkanı olmayı amaçlayan Samuel Eto’o’nun bu hedefinin de vergi kaçakçılığı cezası sebebiyle gerçekleşemeyebileceği de iddialar arasında yerini aldı.