Euro 2008'in yıldızı olmuştu: Ünlü Rus futbolcu kurye oldu

Arshavin salgın döneminde ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için gönüllü kuryelik yapıyor
Arshavin salgın döneminde ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için gönüllü kuryelik yapıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen spor müsabakaları sonrası birçok teknik direktör, hakem ve sporcu formalarını çıkardı, sağlık seferberliğine katıldı. Dünyaca ünlü Rus futbolcu Andrey Arshavin de gönüllü olarak kurye oldu ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını dağıtmaya başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle spora ara verilirken, birçok sporcu, hakem ve teknik direktör pandemiye karşı mücadeleye katılarak dikkati çekti.

Futbolla beraber diğer branşlardan da pek çok sporcu ve bu sektöre bağlı işlerden geçimini idame ettiren isimler, sağlık alanındaki asıl mesleklerine dönmeye başladı.

Spor dünyasından tam destek

Bazısı gönüllü olarak kayıt olduğu yardım işleriyle, süreçten en olumsuz etkilenen kesimler için harekete geçti. Doktor, hemşire ve hastabakıcı olarak sağlık sektöründe birçok isim yer aldı. Koronavirüse maruz kalan hastalara şifa bulmaya çalışan spor dünyasından isimler, çeşitli kuruluşların başlattığı yardım kampanyalarına tam destek verdi.

Bu doğrultuda spora verilen arada boş durmayarak, kurye hizmeti verenlerden, belli bir yaş üzerindekiler için alış veriş yapanlara; dezenfeksiyon çalışmalarına katılanlardan inşaatlarda görev alanlara farklı alanlarda salgına karşı harekete geçtiler.

Andrey Arshavin -Arşiv
Andrey Arshavin -Arşiv

Rus futbolcu Arshavin de gönüllü oldu

Rusya’da Match Tv’de yorumculuk yapan, ülkenin efsane futbolcusu Andrey Arshavin, Zenit kulübünün eski oyuncularıyla birlikte gönüllü korona mücadelesine girişti. Kurye olarak kapı kapı dolaşarak, ihtiyaç sahibi insanların evine gıda ve erzak dağıtıyor.

Jose Morinho yardım çalışmalarına katılıyor
Jose Morinho yardım çalışmalarına katılıyor

Mourinho da gönüllü olmuştu

  • İngiltere Premier Lig’de Tottenham’ı çalıştıran dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, önce karantina döneminde bazı derneklerle bir araya gelerek ihtiyaç sahiplerine alışverişlerini yaptı. Daha sonra da Tottenham’ın bahçesinde yetişen meyve ve sebzelerin statlarında toplanması için başlatılan seferberliğe katıldı.