EURO 2032 Türkiye'de düzenlenecek

EURO 2032
EURO 2032

Türkiye, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ortak ev sahibi oluyor. EURO 2032'yi ortaklaşa düzenleme başvurusuna ilişkin karar yarın UEFA tarafından açıklanacak. İşte detaylar...

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2032) düzenlemek için İtalya ile ortak aday olan Türkiye'nin ev sahipliği hayali gerçekleşiyor.

UEFA duyuracak

UEFA'nın yarın duyuracağı 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahibi ülkeleri kararı öncesi hazırladığı dosya haberlerin ilk bölümünde, Türkiye'nin EURO 2032 adaylık süreci ve önceki adaylık başvuruları ele alındı.

Türkiye, 7 kez aday oldu

Daha önce 7 kez Avrupa Şampiyonasına aday olan ancak ev sahipliği hakkını elde edemeyen Türkiye, 2032 yılında İtalya ile birlikte Avrupa futbolunun en büyük organizasyonunu düzenleyecek.

EURO 2032 için yalnızca Türkiye ve İtalya adaylık başvurusunda bulunmuştu.

İtalya Futbol Federasyonundan, Türkiye Futbol Federasyonuna Temmuz ayında gelen teklifle iki ülke ortak aday olma kararı aldı ve çekişme ortadan kalktı.

  • EURO 2032 ev sahipliğine tek aday Türkiye ve İtalya ortaklığı oldu.

UEFA da iki ülkenin EURO 2032'yi ortaklaşa düzenleme başvurusunun değerlendirmeye alındığını duyurdu.

Resmî açıklama yarın

Türkiye ve İtalya'nın EURO 2032 ev sahipliği, yarın İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından resmen duyurulacak.

İki ülke federasyon heyetleri, bugün UEFA'nın merkezinde bir araya gelecek ve yarın UEFA Yönetim Kuruluna son sunumlarını yapacak. İki ülkenin sunumlarını dinleyen UEFA Yönetim Kurulu ise nihai kararını ilan edecek.

EURO 2032 Türkiye ve İtalya'daki beşer şehirde gerçekleştirilecek

EURO 2032 Türkiye ve İtalya'daki toplam 10 şehirde düzenlenecek.

İki ülke tek adaylık için hazırladığı dosyalarda onar şehir seçmişti. Ortak adaylığın resmi olarak açıklanmasının ardından ise iki ülke federasyonları maçların ülkelerinde oynanacağı beşer şehir belirleyecek.

  • Her iki ülkede de aynı sayıda grup, son 16 turu, çeyrek ve yarı final maçı oynanacak.