EuroLeague: Kostas Sloukas 10 Yılın En İyi Takımına Aday!

Turkish Airlines EuroLeague en iyi 10 oyuncu arasına Sloukas'ı da dahil etti.
Turkish Airlines EuroLeague en iyi 10 oyuncu arasına Sloukas'ı da dahil etti.

Fenerbahçe Beko'nun Yunan oyun kurucusu Kostas Sloukas,Turkish Airlines EuroLeague tarafından bu sezon başlatılan ve Avrupa'nın son 10 yıldaki en iyi basketbolcularının yer aldığı listede açıklanan 3. ismi oldu. Organizasyonun internet sitesinde açıklanan adaylarda Kostas Sloukas, Victor Khryapa ve Georgios Printezis’in ardından son on yıla damga vuran isimler arasında gösterildi.

Turkish Airlines EuroLeague, 2010 ile 2020 yılları arasında ligde oynamış en iyi oyunculardan oluşan takımı kurma yolunda adayları sıralamaya devam ediyor.

Bugün (23 Ekim Çarşamba) açıklanan aday ise Fenerbahçe Beko’nun Yunan yıldızı Kostas Sloukas oldu ve EuroLeague’in resmi sitesinde tecrübeli guard ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Sloukas bu sezon 12.3 sayı ortalamasıyla oynuyor.
Sloukas bu sezon 12.3 sayı ortalamasıyla oynuyor.

“2010’lu yılları Turkish Airlines EuroLeague devleri Olympiakos ve Fenerbahçe arasında eşit şekilde dağıtan oyun kurucu Kostas Sloukas, doğuştan ‘winner’ (kazanan) olduğunu kanıtladı. 15 Ocak’ta 30 yaşını dolduracak olan Sloukas, şimdiden üç EuroLeague şampiyonluğu kazandı ve bu alanda en çok şampiyonluk kazanan oyuncular listesinde ikinci oldu. Ayrıca 6 final maçına çıkan Sloukas, bu anlamda rekorun sahibi Matjaz Smodis’in bir final maçı gerisinde.

Sloukas bu sezon 7.3 asist ortalaması yakaladı.
Sloukas bu sezon 7.3 asist ortalaması yakaladı.

EuroLeague kariyerine 2009-2010 sezonunda Olympiakos’ta başlayan Sloukas, Pire ekibinde kısa sürede benchten gelerek temel rollerden birini oynadı ve Olympiakos’un 10 yıllık süreçte üst üste şampiyonluk kazanan tek takım olmasında önemli rol oynadı. Olympiakos formasıyla 2015’te de final oynayan Sloukas, daha sonra Fenerbahçe ile anlaşıp takımın birinci oyun kurucusu oldu. Fenerbahçe formasıyla üst üste beş kez Final Four oynayan Sloukas, bunların üçünde de final oynadı ve 2017 yılında şampiyonluk kazandı.

Turkish Airlines EuroLeague 10 oyuncu belirleyecek

Listede Turkish Airlines EuroLeague tarafından 50 aday daha açıklanacak. Adayların açıklanmasının ardından, taraftarların katılımına açılacak oylamanın sonucunda, son 10 yıla damga vuran 10 oyuncu belirlenecek.