EuroLeague'deki Türk derbisinde kazanan Fenerbahçe Beko

Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko
Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko

Türk Hava Yolları EuroLeague 5. haftasındaki Türk derbisinde Fenerbahçe Beko, deplasmanda Anadolu Efes'i 88-79 mağlup ederek 5'te 5 yaptı.

Türk Hava Yolları EuroLeague’in 5. haftasında gerçekleşen Türk derbisinde Fenerbahçe Beko, deplasmanda Anadolu Efes’i 88-79 mağlup etti. Bu sonuçla Avrupa'da 5’te 5 yapan Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de ilk 5 hafta sonunda namağlup tek takım olarak liderlik koltuğuna oturdu. Anadolu Efes ise 3’üncü mağlubiyetini aldı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan müsabakaya ev sahibi ekip; Micic, Bryant, Clyburn, M’Baye ve Zizic ilk beşiyle başladı.

Dimitris Itoudis başantrenörlüğündeki Fenerbahçe ise; Calathes, Wilbekin, Pierre, Hayes-Davis ve Motley ilk beşiyle parkeye çıktı.

Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko
Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko

Karşılıklı sayılarla başlayan karşılaşmada ilk periyot, 27-26 Anadolu Efes’in üstünlüğü ile geçildi.

İlk yarıda Wilbekin’in 16, Guduric’in 14 sayıyla katkı verdiği Fenerbahçe Beko, ikinci periyotta vites yükseltti ve soyunma odasına 49-44 üstün gitti.

Üçüncü periyotta oyun ve skor üstünlüğünü rakibine kaptırmayan, üçlük isabet yüzdesini de düşürmeyen Fenerbahçe Beko, maçın final periyoduna 9 sayı farkla önde girdi: 62-71.

Son periyotta da üstünlüğü elinde tutan sarı lacivertliler, 79-88'lik skorla Avrupa'da Türk derbisini kazanan taraf oldu