"Evime Türk yemekleri gönderdiler"

Wout Weghorst
Wout Weghorst

Beşiktaş'ın Burnley'den kiraladığı Hollandalı golcü Wout Weghorst, Avusturya kampında basın toplantısı düzenledi. Weghorst, transfer sürecinde Beşiktaş taraftarının yaptıklarından çok etkilendiğini söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarına Avusturya'da devam eden Beşiktaş'ta yeni transfer Beşiktaş'ta Wout Weghorst, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

29 yaşındaki golcü, Beşiktaş'a gelmesinde siyah beyazlı taraftarların etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Weghors'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Taraftarlar harika"

  • "Çok sıcak bir karşılama oldu. Herkes beni çok iyi karşıladı. İlk günlerim ama her şey çok güzel ve iyi hissediyorum. Bunu net olarak söyleyebilirim. Yeni bir mücadele ve yeni bir macera. Çok heyecanlıyım. Türkiye ile çok fazla iletişimim olmamıştı. Türkiye'de taraftarlar harika. Beşiktaş bir sezon önce ilgi göstermeye başladı. İlgi olunca iyi hissettim. Taraftarları ve ülkeyi düşündüğümde kariyerim adına çok iyi bir adım olacağını hissettirdi. Beşiktaş ve Türkiye'nin en iyi seçenek olduğunu hissettim. Sonra da süreç ilerledi. Süreç iyi başladı ve iyi gidecek. Birlikte çok başarılı olacağız."

Gomez'i biliyorum ama kıyaslanmayı sevmem

  • "Mario Gomez'i biliyorum. İnanılmaz bir futbolcu. Kariyerinde muazzam işler çıkardı. Alman bir oyuncu olduğu için kendisini biliyorum. Onun çok iyi oyuncu olduğunu bilsem de başka bir oyuncuyla kıyaslanmayı sevmem. Ben Weghorst olarak kendi özelliklerimi öne çıkarmak ve başarılı olmak istiyoruz. Gomez ile ilgili en önemli özelliğim en az onun kadar başarılı olmak olacaktır."

"Çok gol atmam gerekiyor"

  • "Hocamızla konuştuk. Transfer sürecinde benimle ilgili neler düşündüğünü, benden neler istediğini, takıma neler katacağımı konuştuk. Sürekli saha içinde olmayı, sistemde sürekli baskı temposu yüksek olmasını hedefliyorum. İstediği özelliklerin hepsinin bende olduğunu düşünüyorum. Sistemine Wolfsburg takımından dolayı alışığım. Çok gol atmam gerektiğini biliyorum. Sürekli ceza sahası içinde olacağım ve goller atacağım. Amacım bu. Hocamızın istediği oyuncu tipinde olduğumu düşünüyorum."

"Gol kralı olmak istiyorum"

  • "Bir forvet oyuncusu olarak en büyük görevim maksimum sayıda gol atmak. Almanya'da da gol kralı olmak isterdim. Ama rakiplerim Lewandowski ve Haaland'dı. En iyisi olmak istiyorum. Mesleğime karşı saygılıyım. Türkiye'de gol kralı olmak isterim."

Beşiktaş'ı neden seçti?

  • "Başka teklifler vardı. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan takımlar vardı. Beşiktaş'ı seçtim. İnanılmaz bir takım ve inanılmaz taraftarları var. Akrabalarımı arayanlar oldu, evime hediye gönderdiler. Türk yemeği yolladılar. Bunlar Beşiktaş'ı seçmemdeki etkenlerdi."

"Batshuayi şansızdı"

  • "Michy Batshuayi'nin golleri direklere takıldı, şanssızlığını biliyorum. Burada olmadığım için yorum yapmak istemiyorum ama iyi bir oyuncu olduğunu biliyorum."