Falcao'nun yanına 2,01'lik forvet

Paul Onuachu
Paul Onuachu

Galatasaray'da Mbaye Diagne ve Costas Mitroğlu'nun ayrılıp Radamel Falcao'nun gelmesi durumunda forvet bölgesine ikinci bir alternatif olarak Nijeryalı 2 metrelik forvet Paul Onuachu düşünülüyor.

Galatasaray'ın Radamel Falcao transferi konusunda sıcak gelişmeler var. Menajer Jorge Mendes'in ve Ahmet Bulut'un, Kolombiyalı starın bonservisi konusunda oyuncunun kulübü Monaco ile görüşme halinde olduğu dile getirildi. Oyuncu ile her konuda anlaşıldığı söylenirken, transferin büyük olasılıkla çok kısa süre içerisinde açıklanacağı belirtildi.

Radamel Falcao Galatasaray formasıyla.
Radamel Falcao Galatasaray formasıyla.

Diagne ve Mitroğlu takımda düşünülmüyor

Bir yandan Galatasaraylı forvet Mbaye Diagne'nin Arabistan ekiplerinden Al Rayyan'a gitme olasılığından söz edilirken Kostas Mitroğlu'nun da takımdan ayrılması planlanıyor. Yüksek ihtimali bulunan bu olasılıklar gerçekleştiği takdirde Radamel Falcao'nun forvet hattında tek kalmaması için Galatasaray yönetimi aynı pozisyonda farklı özelliklere sahip alternatif bir ikinci forvet arayışına girdi.

2,01'lik dev santrafor

Paul Onuachu
Paul Onuachu

Bu noktada sarı-kırmızılı kulübün Danimarka'nın FC Midtjylland takımında forma giyen Nijeryalı forvet Paul Onuachu'yu Falcao'nun partneri olarak düşündüğü ifade edildi. Nijeryalı 2,01'lik futbolcunun bonservis bedelinin 3-4 milyon Euro olacağı dile getiriliyor. İki metreyi aşkın boyuna rağmen oldukça çevik ve hızlı olan Onuachu ayrıca kilosunun (boyuna nazaran) az olmasına karşı güçlü bir fiziksel yapıyla ön plana çıkıyor.

  • Danimarka'da 2018-19 sezonunda çıktığı 40 maçta 22 gol ve 6 asistlik performans sergileyen Paul Onuachu'nun ismi devre arası transfer döneminde de gündeme gelmiş ancak istenen yüksek bonservis nedeni ile oyuncudan vazgeçilmişti