Fatih Terim TFF'yi mahkemeye verdi!

​FatiH Terim TFF'yi mahkemeye verdi!
​FatiH Terim TFF'yi mahkemeye verdi!

TFF'den olaylı bir şekilde ayrılan Fatih Terim, tazminatı ödenmeyince olayı mahkemeye taşıdı. İşte, Terim'in TFF'den alacağı yüklü tazminatın detayları...

Kebapçı krizinden sonra görevine son verilen Fatih Terim, TFF ile mahkemelik oldu. Terim Milli Takım'dan ayrılmasının ardından tazminatı ile gündeme gelmişti. İşte, bu tazminat Terim ile TFF'yi mahkemelik etti.

Türkiye eski Futbol direktörü, TFF'ye 2 kez ihtar çekmesine rağmen bir geri dönüş olmayınca olayı yargıya taşıdı.

Futbol Federasyonu'nun, sözleşmenin 6. maddesine uymadığını mahkemeye bildiren İmparator, 3.5 milyon avroluk tazminatının faizi ve avukat masraflarıyla birlikte ödenmesini talep etti.

Terim TFF ile ilk masaya oturduğunda, kendisinin takımdan ayrılması halinde 1.5 milyon avro, TFF'nin kendisini göndermesi halinde 3.5 milyon avro tazminat ödenmesi konusunda Yıldırım Demirören ile anlaşmıştı.

13 MİLYON TL İSTİYOR

Terim'in sözleşmesinde avro kurunun 3 bin 67 kuruşta sabitlendiği öğrenildi. Buna göre Terim'in TFF'den elde edeceği miktar tam olarak 13 milyon TL olarak ortaya çıkıyor.

22 Ağustos 2014’te ‘4 maçlığına’ geçici olarak Milli Takım’ın başına geçen Fatih Terim, Galatasaray’dan olaylı şekilde ayrılınca, 2013’te 5+2 yıllık imza atmış, Başkan Yıldırım Demirören tecrübeli hocanın görevini ‘Türkiye Futbol Direktörü’ olarak açıklamıştı. EURO 2016’da yaşanan soğuk savaşın ardından koltuğu sallanan Terim, Alaçatı’da damatlarıyla mekan basması üzerine görevinden ayrılmıştı.

TEBLİGAT FEDERASYONA ULAŞTI

Ay-yıldızlı ekibin eski hocasının mahkemeye başvurmasının ardından mahkemeye tebligatı Futbol Federasyonu’na da iletildi. Terim’in peş peşe ihtar çektiği dönemde toplanan federasyon yönetim kurulunda bazı üyeler ‘Parayı ödeyelim’ demiş, bazıları ise karşı çıkmıştı. Son kararı veren Demirören ise ödenmemesi yönünde görüş belirtmişti. TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı önceki gün televizyonda katıldığı programda ‘Yargı sürecini bekliyoruz. Bu konu daha çok konuşulur’ demişti.