Fatih Terim'den Asamoah açıklaması: "Umuyorum devre arasında olur"

Fatih Terim
Fatih Terim

Galatasaray'ın Türkiye Kupası son 16 turunda Bucaspor'u 3-0 mağlup ettiği mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Fatih Terim Asamoah ile ilgili de konuştu.

Türkiye Kupası Son 16 turu ilk maçında Galatasaray, Bucaspor'u Türk Telekom Stadyumu'nda ağırladı. Sarı-kırmızılı ekip karşılaşmayı Selçuk ve Sinan Gümüş'ün (2) golleriyle 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın ardından mücadeleyi değerlendiren Fatih Terim;

  • "Bu tip maçlar, tehlikeli maçlardır. Muhakkak ki, güç farkı var. Bucaspor koşarak, mücadele ederek, bozarak, kendine avantaj sağlayan bir takım olacaktı ki, öyle oldu. En önemli şey, oyuncularımın ciddi olması. Maçın genelinde hakim oynamamız kadar doğal bir şey yok. 3 gol attıktan sonra 7-8 tane, veya 10'a yakın pozisyon bulmamız olumlu şeyler. Oyunu rakip alanda oynamamız, çok istediğim bir şey benim." ifadelerini kullandı.

Selçuk İnan, Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş için de değerlendirmelerde bulunan tecrübeli antrenör;

  • "Bir sıkıntı olmasa, hiç oyuncu değiştirmeyecektim ki, net 90 dakika hepsini göreyim diye. Devre arası bazı kararlar vereceğiz, orada önemlidir. Son 4-5 seneye baktığımızda, Selçuk bu takımın şampiyonluklar kazanmasında önemli rol elde etmiş bir oyuncu.
  • Yedek bırakabilirsiniz, ama yaptıklarını unutmamak lazım. Selçuk, kazanmamız gereken bir oyuncumuz, bize çok emeği geçmiştir. Selçuk'un attığı frikik golleri, Selçuk'un attırdığı goller... 7. sene belki de, Selçuk'u kazanmamız lazım. Sinan'a da söyledim, o formayı almak isterse, ben veririm ona, alternatif düşünmem. Yasin'den çok memnunum. 48 saat önce maç oynamış. Her maç, Galatasaray 28'inin nasıl yazılacağını bize gösterecek. Herkes, nerede nasıl şans bulursa, kullanmak zorunda. Burası Galatasaray kulübü, kolay gelinmiyor. O formanın hakkını vermek zorundasınız." şeklinde konuştu.

ASAMOAH UMUYORUM DEVRE ARASINDA OLUR

Devre arası transfer dönemiyle ilgili de konuşan Fatih Terim;

  • "Eksiğimiz olan 1-2 yer, çok fazla isteğim yok zaten, halletmeye çalışacağız. Olmazsa da, içimizden halletmeye çalışacağız. Asamoah benden önce gelişmiş ve ilişkiyi anlattıklarında gelebilir gibi bir ümit vardı ama, olmayabilir diye bir şerh koymak lazım oraya. Doğru bir transfer, iyi bir oyuncu, ümit ediyorum devre arası olur.
  • Kwadwo Asamoah
  • Asamoah'ın alternatifini de düşünmemiz lazım, ikinciyi de, üçüncüyü de, ki neredeyse yok. Bugün Lato iyi oynamasına rağmen." ifadelerini kullandı.