Fatih Terim'e ekstra ceza kapıda

Olaylı derbide Fatih Terim, Fırat Aydınus'a tepki gösterirken.
Olaylı derbide Fatih Terim, Fırat Aydınus'a tepki gösterirken.

Eski hakem Deniz Çoban, PFDK'dan 7 maç ceza alan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Schalke maçının ardından yaptığı açıklamalar yüzünden ekstra bir ceza daha alabileceğini belirtti. Çoban ayrıca Belhanda'nın Disiplin Kurulu'na sevk edilmemesinin nedenini de açıkladı.

PFDK, GalatasarayFenerbahçe derbisinin ardından Fatih Terim’e 7, Hasan Şaş’a 8, Ryan Donk’a 6, Garry Rodrigues’e 3, Badou Ndiaye’ye 5, Roberto Soldado’ya 6 ve Jailson’a 8 maç men cezası verdi. Eski hakem Deniz Çoban verilen cezalarla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Çoban Terim'e 7 maç dışında ekstra cezaların geleceğini ifade etti.

Fatih Terim, Schalke 04 maçı sonrası basın toplantısında konuşma yaparken.
Fatih Terim, Schalke 04 maçı sonrası basın toplantısında konuşma yaparken.

Deniz Çoban'ın cezalarla ilgili yorumları şöyle;

"Terim'e ilave ceza gelecektir"

"Fatih Terim, 'hakaret, tehdit ve maç sonu yaptığı açıklamalar' nedeniyle sevk edilmişti. Terim’e 'hakemi tehdit'ten dolayı ceza verilmedi. Hakaret ve açıklamalarının karşılığı 3+4=7 maç ceza takdir edildi. Schalke maçının olduğu gün yaptığı açıklamalarla ilgili de ilave bir ceza önümüzdeki günlerde ayrıca gelecektir. Hasan Şaş ise 'saldırgan' tavırlarına karşılık, alt sınırdan uzaklaşılarak beklendiği şekilde 8 maçla cezalandırıldı.

Futbolcuların 5 ila 10 maç arasında ceza almaları kaçınılmazdı. Donk’un hareketin şiddeti, Soldado’nun Belhanda ile yaşadığı gerginlikle, 'olayların fitilini ateşlemesi', Jailson’nun ise attığı tokatla 'ateşe benzin döken kişi' olması; bu üçlünün cezalarını alt sınırdan uzaklaştırmıştır.

Belhanda neden sevk edilmedi?

"Rodrigues’in 5 maç yerine 3 maç alması ise 'saldırının teşebbüste kalması'ndan kaynaklanmıştır. FIFA, hakemin görüp değerlendirdiği bir eylemin, disiplin kurulları tarafından tekrar değerlendirilmesine izin vermez. Dolayısıyla maç sırasında Aydınus, Belhanda’nın eylemlerini değerlendirip, sarı kart verdiği için, Hukuk Müşavirliği Belhanda’yı sevk edememiş, doğal olarak da ceza verilememiştir."

"Cezalarda ciddi indirim beklemiyorum"

"Bu cezaların elbette Tahkim aşaması var. Ben cezalarda ciddi bir indirim beklemiyorum. Terim’in cezası bir ihtimal 6 maça inebilir. Hasan Şaş’ın cezası değişmez. Futbolculardan Donk, Soldado ve Jailson’un cezaları 1 maç eksilebilir."

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🚨 Olaylı derbinin faturası ağır oldu.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()