Fatih Terim'i çıldırtacak heykel!

Selahattin Aydoğdu Fatih Terim Heykel
Selahattin Aydoğdu Fatih Terim Heykel

Geçtiğimiz aylarda Çeşme Alaçatı’da işlettiği kebapçısı Fatih Terim ve damatları tarafından basılan Selahattin Aydoğdu’nun heykeli dikildi.

Fatih Terim ile yaşadığı ‘mekan basma’ krizinin ardından Türkiye futbol gündemine flaş bir giriş yapan Selahattin Aydoğdu, bir grup öğrenci tarafından ölümsüzleştirildi.

Fatih Terim’in Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden alınmasında payı olduğu savunularak sosyal medyada fenomen haline gelen Selahattin Aydoğdu’nun heykeli dikildi. Sosyal medya üzerinden organize olan bir grup Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi, Selahattin Aydoğdu’nun heykelini dikti.

Uluslararası bir spor sitesinin desteğiyle yapılan heykelin üzerindeki "Türk futbolunun kaderini değiştiren adam Selahattin Aydoğdu" cümlesi dikkat çekti.

Öğrenciler heykeli, müşterilerin şaşkın bakışları arasında restoranın önüne getirip bıraktı. Fatih Terim ile Selahattin Aydoğdu arasında yaşanan olaylar tam gündemden düşmek üzereyken bir anda ortaya çıkan heykel, tartışmalara yeni bir boyut getireceğe benziyor.

Konuyla ilgili konuşan Selahattin Aydoğdu, "Böyle bir sürprizi hiç beklemiyordum, çok şaşkınım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Aydoğdu, heykelinin etrafında toplanan tatilciler ve hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sıraya giren iş yeri çalışanları ise tek tek heykelin elini öptü ve "Bayramın mübarek olsun" diyerek heykelle bayramlaştı. Bu anlarda ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Neler yaşanmıştı?

Çeşme Alaçatı’da bulunan Yüzevler Kebap'ın sahibi Selahattin Aydoğdu, geçtiğimiz aylarda Fatih Terim ve damatları ile tartışma yaşamış, haber gündeme bomba gibi düşmüştü. Yaşanan olayların ardından Fatih Terim uzun süre sessiz kalmış, sonrasında ise Milli Takım Teknik direktörlüğünden de istifa etmişti.