Fatih Terim'den itiraf: İlk onu alırdım!

Fatih Terim
Fatih Terim

Son olarak geçtiğimiz sezon Galatasaray'ı çalıştıran ve 1 yılı aşkın süredir boşta olan Fatih Terim, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. Terim, en çok beğendiği futbolcunun ismini verdi.

2022 Ocak'tan beri herhangi bir takımı çalıştırmayan teknik direktör Fatih Terim, her fırsatta İtalya'ya ve İtalyanlara olan sevgisini dile getiriyor. Çizme basınına konuşan Terim, İtalya kulüplerinin Avrupa'da başarılı olmasını istediği söyledi ve en beğendiği futbolcuyu açıkladı.

"İtalya’ya aşığım"

Fatih Terim
Fatih Terim

2000 Temmuz - 2001 Kasım arasında sırasıyla Fiorentina ve Milan'ı çalıştıran 69 yaşındaki teknik adam, "İtalya'ya aşığım. Umarım İtalyan takımları Şampiyonlar Ligi’nde final oynar. Belki Milan... İtalyan arkadaşlarımı Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda ağırlamak için sabırsızlanıyorum." dedi.

  • Fiorentina'da 1.46'lık maç başı puan ortalaması yakalayan Terim, Milan'da ise sadece 5 ay çalışıp maç başına 2,08 puan aldı.

En beğendiği futbolcu Rafael Leao

Fatih Terim, en beğendiği futbolcuyu da açıkladı. Milan'ın 23 yaşındaki Portekizli yıldızı Rafael Leao'ya övgüler dizen tecrübeli teknik adam, "Leao'nun hızına hayranım. 100 milyonun bu kadar kolay harcandığı günümüz futbolunda, Leao her şeye değer. Sınırsız kontenjanı olan bir kadrom olsaydı, ilk Leao'yu alırdım." şeklinde konuştu.

  • Rafael Leao

  • Rafael Leao, bu sezon 32 maça çıkıp 9 gol - 10 asistlik performans sergiledi.