Fatih Terim'in yeni göz bebeği: Taraftar ona "yerli Griezmann" diyor

Fatih Terim
Fatih Terim

Galatasaray’ın Alanyaspor’u 6-0’lık farklı bir skorla geçtiği karşılaşmada oyuna sonradan giren 18 yaşındaki Yunus Akgün, oyunda bulunduğu kısa sürede takımına 1 asist ile katkı sağlayarak yakaladığı şansı değerlendirmeyi bildi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 3. hafta kapanış mücadelesinde evinde konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 6-0 ile geçerken oyuna sonradan giren genç Yunus Akgün asist yapma başarısı gösterdi.

Sarı kırmızılıların hazırlık kampında ve maçlarında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, daha yaz döneminde taraftarın gönlüne girmişti. Özellikle seri oyun tarzı ve çevik yapısıyla oyuna getirdiği hareketlilik taraflı tarafsız herkesin ilgisini çeken 18 yaşındaki kanat oyuncusu, Fatih Terim’in de gözüne girdi. Hocasının verdiği imkanı iyi değerlendiren Yunus, kendisine yönelik beklentileri ve güveni boşa çıkarmadı.

Kaynak: Fanatik
Kaynak: Fanatik

Fatih Terim'in en çok üzerinde durduğu genç oyunculardan biri olan Yunus Akgün, 83. dakikada oyuna Henry Onyekuru'nun yerine dahil oldu. Hemen 1 dakika sonra Emre Akbaba'ya gol pası veren Yunus Akgün kariyerindeki ilk lig maçında asist yapmayı başardı.

SÜPER LİG’İN EN GENCİ

Öte yandan Opta verilerine göre, 2014-2015 sezonu başından bu yana Süper Lig'de bir maçta asist yapan en genç oyuncu Yunus Akgün oldu.

YUNUS AKGÜN KİMDİR?

2000 doğumlu Yunus Akgün geçen sezonun 2. devresinde A Takım'a yükselmişti. Galatasaray'ın U19-21 takımında forma giyen 18 yaşındaki Yunus Akgün, aylık 1600 lira maaşla oynuyor.

Zaman zaman kendine A takımda da yer bulan futbolcu geleceğin yıldız adayları arasında gösteriliyor. Fatih Terim'in özellikle bu sene Yunus Akgün'ün üstüne titreyeceği ve A takımda daha fazla şans vereceği oyuncu, Galatasaray'ın gelecek planlarında büyük önem teşkil ediyor.

🙏

YUNUS AKGÜN (@yunusakgun17)'in paylaştığı bir gönderi ()