Feghouli hakemlere öfke kustu: Çifte standart var!

Feghouli hakemlere öfke kustu
Feghouli hakemlere öfke kustu

Trabzonspor-Galatasaray karşılaşmasında kırmızı kart gören Feghouli, Olcay ile arasında geçen olayı anlattı. Yıldız oyuncu ayrıca ligde hakemlerin çifte standart uyguladıklarını iddia etti.

Geçen hafta Galatasaray'ın Trabzonspor'a konuk olduğu karşılaşmada Feghouli,Olcay ile arasında yaşadığı itişme sonucunda kırmızı kart görerek oyunu terk etmek zorunda kalmıştı.

Dün gece Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programına bu olay ile ilgili konuşan Cezayirli oyuncu, kırmızı kart gördüğü pozisyonu anlattı. Hakemin pozisyonda etkisiz kaldığını ifade eden Feghouli, Olcay'ın yerde yatan N'diaye'yi hedef alan hareketinden sonra ayırmak için oraya gittiğini ve Olcay'ı ittiğini açıkladı.

Son iki haftada yaşanan puan kayıplarından dolayı üzgün olduğunu belirten yıldız futbolcu, Galatasaray'ın ligdeki gidişinin önünün kesildiğini ve hakemlerin kararlarında çifte standart olduğunu ileri sürdü.

Galatasaray'ın Cezayirli yıldızının yaptığı açıklamaların satır başları;

"ARKADAŞIMI KORUMAK ZORUNDAYDIM"

  • "Takım arkadaşım yerde yatarken hakem tepkisiz kaldı. Olcay ayakla müdahale ederken orada bekledim, hakem reaksiyon göstermedi. Daha sonra Olcay eliyle takım arkadaşımı hırpaladı ve ben mecburen araya girmek ve arkadaşımı korumak zorundaydım. Videolardan tekrar izlenirse Olcay'a yumruk atmadığım sadece ittiğim görülecektir."


ÇİFTE STANDART

  • "Ayırmak için itmek zorundaydım. Bana gösterilen kırmızı kart ağır bir karar. Bana kalsa sarı kart bile olmazdı. 2 maçtır Galatasaray'a oynanan oyunları anlayabiliyorum. Aynı faul bize çalınırken rakiplerimize çalınmıyor. Bu kötü bir durum ama buna da adapte olmamız lazım."

"EN FAZLA 1 MAÇ VERİLMELİ"

  • "Yabancı takım arkadaşlarımla bu durumu konuştuk ve bu oyunlara gelmememiz gerektiğini vurguladık. Yönetimimize ricada bulundum. Gördüğüm kırmızı kartın itirazı için. TFF video ile pozisyonu tekrar izlerse bana en fazla 1 maç verilmesi gerekir.
  • Yaptığım müdahalede darbenin değil bir itmenin olduğu kolaylıkla anlaşılabilir. Trabzonspor'a yenildiğimiz için çok üzgünüm bazen aşırı motivasyon soğukkanlılığımızı kaybetmemize neden oluyor. 2 maçtır kötü sonuçlar alıyoruz ama Gençlerbirliği'ni yenerek tekrar yükselişe geçeceğiz.

  • Puan farkı açılmasın, ligde heyecan devam etsin diye hakemler böyle bir davranış sergiliyor olabilir. Ama bunu da adapte olacağız. Gereken tepkiyi vereceğiz."