Fenerbahçe, Arda Güler için Gençlerbirliği ile görüşecek

Arda Güler
Arda Güler

Fenerbahçe, genç yeteneği Arda Güler'in 'kalan bonservisi' için harekete geçti. 17 yaşındaki futbolcu, 2019 yılında transfer edilirken bonservisinin yüzde 20'si Gençlerbirliği'nde kalmıştı.

Akşam'ın haberine göre; özel işleri nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye'ye döndüğünde Gençlerbirliği ile görüşecek. Koç, Arda Güler'in bonservisinin kalan %20'lik kısmını da almak istiyor.

2019'da henüz 14 yaşındayken 200 bin euroya transfer edilen genç futbolcunun bonservisinin %20'si başkent ekibinde kalmıştı.

Bazı şirketler ve şahıslar, 17 yaşındaki oyuncunun %20'lik hakkını almak için Gençlerbirliği ile iletişime geçti. Kırmızı siyahlılar ise görüşme önceliğini Fenerbahçe'ye verdi.

2 milyon euro isteniyor

Gençlerbirliği'nin, Arda Güler'in bonservisinin %20'si için 2 milyon euro istediği öğrenildi. Ayrıca, Fenerbahçe'ye altyapıdan başka futbolcular da önerileceği belirtildi.

Arda Güler'in kritik serbest kalma maddesi

Sezon başındaki iddialara göre, Arda Güler'in Fenerbahçe'deki akıbeti bu sezon alacağı süreye bağlı.

Arda, bu sezon en az bin 500 dakika oynarsa serbest kalma maddesi 17,5 milyon euro olacak. Bu sürenin altındaki dakikalarda ise serbest kalma bedeli 5 milyon euro olarak belirlenecek.

Genç futbolcu, şu ana kadar 220 dakika forma giyip 2 ogl attı.