Fenerbahçe aşığı Rıdvan Dilmen

Fenerbahçe aşığı Rıdvan Dilmen
Fenerbahçe aşığı Rıdvan Dilmen

Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Rıdvan Dilmen hastalığı nedeniyle bir süre hayranlarından uzak kalacak. Önce Galatasaray’a imza atan sonra Fenerbahçe’den teklif alınca her şeyi bırakıp sarı-lacivert renklere koşan Şeytan’ın teknik direktörlük kariyeri ise futbolculuğu kadar parlak olmadı.

Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane futbolcularından Rıdvan Dilmen, hastalığı nedeniyle bir süre sevenlerinden uzak kalacak. Tedavi sürecinde yorumculuk yapmayacak ve köşe yazamayacak olan Dilmen'in hastalığı konusunda ise çeşitli iddialar kulaktan kulağa yayılıyor. Futbol yeteneği ile herkesi büyüleyen Rıdvan Dilmen, geçirdiği sakatlıklar nedeniyle ise kariyeri boyunca ciddi sorunlar yaşadı. Futbolseverler “Sakatlıklar yüzünden Rıdvan'ı doya doya izleyemedik" yorumlarını yapar. İşte Şeytan'ın başarılarla dolu kariyeri;

Önce atletizm sonra futbol

                                    Rıdvan Dilmen, 15 Ağustos 1962'de Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde dünyaya geldi. 4 çocuklu bir ailenin son çocuğu olan Rıdvan Dilmen, spora atletizm ile adım attı. Dilmen, zamanla futbola yöneldi.
Önce atletizm sonra futbol Rıdvan Dilmen, 15 Ağustos 1962'de Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde dünyaya geldi. 4 çocuklu bir ailenin son çocuğu olan Rıdvan Dilmen, spora atletizm ile adım attı. Dilmen, zamanla futbola yöneldi.
Gazoz karşılığı transfer

                                    Mahalle takımlarının yıldızı olan Rıdvan Dilmen, gazoz ve şeker karşılığı başka mahallelerin takımlarını transfer oluyordu. Mahalle maçlarında Rıdvan Dilmen kendisine 'Cemil Turan' denmesini isterdi.
Gazoz karşılığı transfer Mahalle takımlarının yıldızı olan Rıdvan Dilmen, gazoz ve şeker karşılığı başka mahallelerin takımlarını transfer oluyordu. Mahalle maçlarında Rıdvan Dilmen kendisine 'Cemil Turan' denmesini isterdi.
Fenerbahçe aşığı

                                    Çocuk yaşlardan itibaren Fenerbahçe aşkı, içine işleyen Dilmen hiçbir zaman bu tutkusunu saklama gereği duymadı.
Fenerbahçe aşığı Çocuk yaşlardan itibaren Fenerbahçe aşkı, içine işleyen Dilmen hiçbir zaman bu tutkusunu saklama gereği duymadı.
Bonservisi 25 top

                                    Dilmen, 13-14 yaşlarında Nazilli Sümerspor yetkilileri tarafından keşfedildi. İlk senesinde şampiyonluk yaşayan Dilmen, bir sezon sonra Muğlaspor'a transfer oldu. Dilmen, Muğlaspor'a 25 top karşılığında imza attı.
Bonservisi 25 top Dilmen, 13-14 yaşlarında Nazilli Sümerspor yetkilileri tarafından keşfedildi. İlk senesinde şampiyonluk yaşayan Dilmen, bir sezon sonra Muğlaspor'a transfer oldu. Dilmen, Muğlaspor'a 25 top karşılığında imza attı.
Şeytan Boluspor’da

                                    Muğlaspor Teknik Direktörü Kemal Dirikan'ın "Şeytan gibi bir zekan var" sözü Dilmen'in yıllar boyunca kendisiyle özdeşleşen lakabı oldu. 19 yaşında ise Rıdvan Dilmen, Boluspor'a transfer oldu.
Şeytan Boluspor’da Muğlaspor Teknik Direktörü Kemal Dirikan'ın "Şeytan gibi bir zekan var" sözü Dilmen'in yıllar boyunca kendisiyle özdeşleşen lakabı oldu. 19 yaşında ise Rıdvan Dilmen, Boluspor'a transfer oldu.
Fenerbahçe maçında oynadı

                                    Boluspor o sezon ligin ilk iki haftasında Fenerbahçe ve Galatasaray'la karşılaştı. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maç 1-1 sona erdi ve Dilmen'in en büyük hayallerinden biri de böylelikle gerçekleşmiş oldu.
Fenerbahçe maçında oynadı Boluspor o sezon ligin ilk iki haftasında Fenerbahçe ve Galatasaray'la karşılaştı. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maç 1-1 sona erdi ve Dilmen'in en büyük hayallerinden biri de böylelikle gerçekleşmiş oldu.
Galatasaray’a gol attı

                                    Fenerbahçe-Boluspor maçının ardından gazetelerde Rıdvan Dilmen'in adı geniş yer buldu. Ziyan Şengül, İslam Çupi gibi isimler Galatasaray-Boluspor maçında Rıdvan Dilmen'in daha dikkatli izlenmesini tavsiye ediyordu. Usta futbol adamlarının izlenimleri doğru çıktı ve Boluspor'un Galatasaray'a 2-1 mağlup olduğu maçta Dilmen attığı golle dikkatleri üzerine çekti. Galatasaray'a gol attığı maçın akşamında Dilmen, milli takıma davet edildi.
Galatasaray’a gol attı Fenerbahçe-Boluspor maçının ardından gazetelerde Rıdvan Dilmen'in adı geniş yer buldu. Ziyan Şengül, İslam Çupi gibi isimler Galatasaray-Boluspor maçında Rıdvan Dilmen'in daha dikkatli izlenmesini tavsiye ediyordu. Usta futbol adamlarının izlenimleri doğru çıktı ve Boluspor'un Galatasaray'a 2-1 mağlup olduğu maçta Dilmen attığı golle dikkatleri üzerine çekti. Galatasaray'a gol attığı maçın akşamında Dilmen, milli takıma davet edildi.
Sarıyer’de 4 sezon

                                    İki sezon Boluspor'da top koşturan Rıdvan Dilmen, ardından Sarıyer'e transfer oldu. Bir zamanlar Türk futbolunun önemli isimlerinin yetiştiren Sarıyer'de 4 yıl forma giyen Rıdvan 1987-1988 sezonunda aşık olduğu takıma transfer oldu.
Sarıyer’de 4 sezon İki sezon Boluspor'da top koşturan Rıdvan Dilmen, ardından Sarıyer'e transfer oldu. Bir zamanlar Türk futbolunun önemli isimlerinin yetiştiren Sarıyer'de 4 yıl forma giyen Rıdvan 1987-1988 sezonunda aşık olduğu takıma transfer oldu.
Galatasaray forması giydi

                                    Ancak Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'ye transfer olmadan daha önce Galatasaray'a imza atar. Ergün Gürsoy'un çalışmaları sonunda 100 milyon liraya Galatasaray'la anlaşan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'den teklif alınca çok sevinir. Fenerbahçeli Ercan Aktuna'nın katkılarıyla Rıdvan Dilmen, Galatasaray'a söz vermiş olmasına rağmen 175 milyon liraya sarı-lacivertli renklere imza atar.
Galatasaray forması giydi Ancak Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'ye transfer olmadan daha önce Galatasaray'a imza atar. Ergün Gürsoy'un çalışmaları sonunda 100 milyon liraya Galatasaray'la anlaşan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'den teklif alınca çok sevinir. Fenerbahçeli Ercan Aktuna'nın katkılarıyla Rıdvan Dilmen, Galatasaray'a söz vermiş olmasına rağmen 175 milyon liraya sarı-lacivertli renklere imza atar.
19 gol 41 asist

                                    Fenerbahçe'nin 1988-1989 sezonunda 103 golle şampiyon olduğu sezon Rıdvan Dilmen de kariyerinin en parlak noktasına ulaşır. Dilmen, şampiyonluğa 19 gol, 41 asistle katkıda bulunur.
19 gol 41 asist Fenerbahçe'nin 1988-1989 sezonunda 103 golle şampiyon olduğu sezon Rıdvan Dilmen de kariyerinin en parlak noktasına ulaşır. Dilmen, şampiyonluğa 19 gol, 41 asistle katkıda bulunur.
Sakatlık müzminleşti

                                    Dört kez dizinden ameliyat olan Dilmen'in sahalara dönmesi için en az altı aya ihtiyacı vardı. Ancak genç futbolcu doktorları dinlemez ve sakatlığının ardından üç ay sonra maça çıkar. Ancak bu hareketi sakatlığının müzminleşmesine neden olur.
Sakatlık müzminleşti Dört kez dizinden ameliyat olan Dilmen'in sahalara dönmesi için en az altı aya ihtiyacı vardı. Ancak genç futbolcu doktorları dinlemez ve sakatlığının ardından üç ay sonra maça çıkar. Ancak bu hareketi sakatlığının müzminleşmesine neden olur.
Söz dinlemediği için pişman

                                    Yıllar sonra verdiği birçok demeçlerde Dilmen bu hareketinin hayatındaki en büyük hata olduğunu belirtti. Dilmen: Sakatlığım nedeni ile oynamayı çok istiyordum. Bir taraftan da yönetimin baskısı vardı. 6 ay oynamamam gerekirken, 1-2 ay sonra oynama isteği sonrası futbol hayatım fazla sürmedi. Doktorları dinlememek en büyük hatam oldu.
Söz dinlemediği için pişman Yıllar sonra verdiği birçok demeçlerde Dilmen bu hareketinin hayatındaki en büyük hata olduğunu belirtti. Dilmen: Sakatlığım nedeni ile oynamayı çok istiyordum. Bir taraftan da yönetimin baskısı vardı. 6 ay oynamamam gerekirken, 1-2 ay sonra oynama isteği sonrası futbol hayatım fazla sürmedi. Doktorları dinlememek en büyük hatam oldu.
Omzu kırıldı

                                    1991 senesinde ise Galatasaray derbisinde omzu kırıldı. Yine doktorların sözünü dinlemeyen futbolcu, A Milli Takım'ın İzlanda ile oynadığı maçta forma giydi. Aynı maçın 90. dakikasında Dilmen'in omzu aynı yerden sakatlandı.
Omzu kırıldı 1991 senesinde ise Galatasaray derbisinde omzu kırıldı. Yine doktorların sözünü dinlemeyen futbolcu, A Milli Takım'ın İzlanda ile oynadığı maçta forma giydi. Aynı maçın 90. dakikasında Dilmen'in omzu aynı yerden sakatlandı.
108 maça çıktı

                                    Çok yetenekli olmasına rağmen yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Dilmen, Fenerbahçe'deki 8 yıllık kariyerinde yalnızca 108 maça çıktı ve 32 gol attı.
108 maça çıktı Çok yetenekli olmasına rağmen yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Dilmen, Fenerbahçe'deki 8 yıllık kariyerinde yalnızca 108 maça çıktı ve 32 gol attı.
Futbol kariyeri bitti

                                    1995 yılında Rıdvan Dilmen, dönemin başkanı Ali Şen'le anlaşarak Fenerbahçe'den ayrıldı.
Futbol kariyeri bitti 1995 yılında Rıdvan Dilmen, dönemin başkanı Ali Şen'le anlaşarak Fenerbahçe'den ayrıldı.
-7 derecede jübile

                                    33 yaşında futbol kariyerine son veren Rıdvan Dilmen'in jübilesi ise maç takvimi nedeniyle 3 kez ertelendi. 31 Ocak 1996'da -7 derecelik bir havada oynanan jübile maçını yalnızca 1982 taraftar vardı.
-7 derecede jübile 33 yaşında futbol kariyerine son veren Rıdvan Dilmen'in jübilesi ise maç takvimi nedeniyle 3 kez ertelendi. 31 Ocak 1996'da -7 derecelik bir havada oynanan jübile maçını yalnızca 1982 taraftar vardı.
Vanspor şampiyon oldu

                                    Futboldan kopamayan Rıdvan Dilmen, 1998-1999 sezonunda Vanspor'u çalıştırdı. Dilmen'li Vanspor o dönemki ismiyle 1. Lig'e yükseldi.
Vanspor şampiyon oldu Futboldan kopamayan Rıdvan Dilmen, 1998-1999 sezonunda Vanspor'u çalıştırdı. Dilmen'li Vanspor o dönemki ismiyle 1. Lig'e yükseldi.
Fenerbahçe’ye döndü

                                    Dilmen'in başarısının ardından 1999 yılında deneyimli futbol adamı Fenerbahçe teknik direktörlüğü görevine getirildi.
Fenerbahçe’ye döndü Dilmen'in başarısının ardından 1999 yılında deneyimli futbol adamı Fenerbahçe teknik direktörlüğü görevine getirildi.
Kısa sürdü

                                    Fenerbahçe, ligde namağlup olarak yoluna devam ederken, UEFA Kupası'ndan elenmesi nedeniyle sarı-lacivertlilerden ayrıldı.
Kısa sürdü Fenerbahçe, ligde namağlup olarak yoluna devam ederken, UEFA Kupası'ndan elenmesi nedeniyle sarı-lacivertlilerden ayrıldı.
Konyaspor macerası

                                    2000 sezonunda ise Dilmen, Kombassan Konyaspor'la anlaştı. Başarılı futbol adamı Konya'da ise çok kısa bir dönem çalıştı.
Konyaspor macerası 2000 sezonunda ise Dilmen, Kombassan Konyaspor'la anlaştı. Başarılı futbol adamı Konya'da ise çok kısa bir dönem çalıştı.
Altay’a imza attı

                                    2000-2001 sezonunda Dilmen, Altay'ın başına geçti. Play-off maçlarında alınan kötü sonuçların ardından Dilmen, İzmir temsilcisi ile yollarını ayırdı.
Altay’a imza attı 2000-2001 sezonunda Dilmen, Altay'ın başına geçti. Play-off maçlarında alınan kötü sonuçların ardından Dilmen, İzmir temsilcisi ile yollarını ayırdı.
Bu kez Adanaspor

                                    2001-02 sezonunda ise Dilmen'in yolu Adanaspor ile kesişti.
Bu kez Adanaspor 2001-02 sezonunda ise Dilmen'in yolu Adanaspor ile kesişti.
Karşıyaka son oldu

                                    2003'de ise Karşıyaka'yı çalıştıran Dilmen, beklenen başarı gelmeyince buradan da ayrıldı.
Karşıyaka son oldu 2003'de ise Karşıyaka'yı çalıştıran Dilmen, beklenen başarı gelmeyince buradan da ayrıldı.
Yorumculuk yapmaya başladı

                                    Teknik direktörlük kariyerinde istediği başarıyı bir türlü sağlayamayan Dilmen, rotasını farklı bir alana çevirdi. Dilmen yıllardır hem futbol yorumculuğu hem de köşe yazarlığı yapıyor.
Yorumculuk yapmaya başladı Teknik direktörlük kariyerinde istediği başarıyı bir türlü sağlayamayan Dilmen, rotasını farklı bir alana çevirdi. Dilmen yıllardır hem futbol yorumculuğu hem de köşe yazarlığı yapıyor.
4 kez kupa coşkusu yaşadı

                                    Futbolculuk kariyerinde Dilmen; 1988-1989 sezonunda Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 1990'da Süper Kupa Şampiyonluğu ve 1989 ile 1992 yıllarında Başbakanlık Kupası Şampiyonluğu yaşadı.
4 kez kupa coşkusu yaşadı Futbolculuk kariyerinde Dilmen; 1988-1989 sezonunda Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 1990'da Süper Kupa Şampiyonluğu ve 1989 ile 1992 yıllarında Başbakanlık Kupası Şampiyonluğu yaşadı.
İki çocuğu var

                                    İki evlilik yapan Rıdvan Dilmen'in Erdi isimli bir oğlu ve Eda isimli bir kızı bulunuyor.
İki çocuğu var İki evlilik yapan Rıdvan Dilmen'in Erdi isimli bir oğlu ve Eda isimli bir kızı bulunuyor.
2015’te boşandı

                                    İlk evliliğini Sarıyer'de forma giydiği dönemde yapan Dilmen, 19 Mayıs 1999'da Ayşenur Hanım'la dünya evine girdi. Çift evliliklerini 2015'de sonlandırdı.
2015’te boşandı İlk evliliğini Sarıyer'de forma giydiği dönemde yapan Dilmen, 19 Mayıs 1999'da Ayşenur Hanım'la dünya evine girdi. Çift evliliklerini 2015'de sonlandırdı.
Aybaba ile dünür oldu

                                    10 Ekim 2015 tarihinde Dilmen'in oğlu Erdi Dilmen ile spor yorumcusu Adnan Aybaba'nın kızı Ayşıl Aybaba dünya evine girdi.
Aybaba ile dünür oldu 10 Ekim 2015 tarihinde Dilmen'in oğlu Erdi Dilmen ile spor yorumcusu Adnan Aybaba'nın kızı Ayşıl Aybaba dünya evine girdi.