Fenerbahçe, Avrupa'da hangi liglerde oynayabilir?

Fenerbahçe
Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin 2 Nisan'daki olağanüstü genel kurul toplantısında ligden çekilme konusu gündeme gelecek. Yaşanan gelişmeler sonrası Fenerbahçe'nin başka bir ligde yarışma ihtimali gündeme geldi.

Fenerbahçe, Trabzonspor maçı sonrası yaşanan olayların ardından 2 Nisan'da olağanüstü genel kurul kararı almıştı.

Sarı lacivertliler genel kurulda ligden çekilmeyi gündeme getirecek.

Öte yandan Fenerbahçe'nin Avrupa'da başka bir ligde yer alması da gündeme geldi.

İşte tüm olasılıklar...

İngiltere Premier Lig: İngiltere’de kulüp satın almaya karar verdiğinizde Premier Lig yönetimine paranın kaynağını ve planlarınızı anlatmanız gerekiyor. Örnek olarak Newcastle United aylarca süren görüşmelerin ardından Araplara satılabilmişti.

İspanya LaLiga: İspanya yasalarına göre ülke dışından herhangi bir takım ulusal ve yerel liglerde yer alamıyor. Bunun tek istisnası Andorra takımları.

Almanya Bundesliga: Almanya’da takım satın alıp isim değiştirmek mümkün değil. Kurallara göre en alt ligden başlamak gerekiyor.

İtalya Serie A: İtalya’da kulüp satın alma işlemleri Almanya ile benzer nitelikte. Direkt Serie A’dan başlanamıyor.

Fransa Ligue 1: Fransa Ligue 1’de kulüpler kâr amacı gütmeyen dernek statüsünde. Dışardan birinin bu organizasyona katılması son derece zorlu prosedürlere uyması şartıyla mümkün.

Belçika ve Hollanda: Belçika ve Hollanda daha esnek kurallara sahip. Bu liglerden takım almak 5 büyük lige göre daha kolay ama orada da istisnai şartların kabul görmesi gerekiyor.