Fenerbahçe Beko, Shan Larkin'i bitiriyor

Shane Larkin
Shane Larkin

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko, iddialara göre ligin bir diğer ekibi Anadolu Efes'in yıldızı Shane Larkin ile ilgileniyor.

Fenerbahçe Beko yeni sezonda Anadolu Efes’in yıldız oyuncusu Shane Larkin’i kadrosuna katma temaslarını başlatmak adına THY Euroleague’de sezonun bitmesini bekliyor.

Sarı lacivertli ekip Anadolu Efes’le sözleşmesi bu yıl sonunda tamamlanacak olan Larkin’le anlaşarak Bobby Dixon’dan sonra bir türlü yeri doldurulamayan oyun kurucu pozisyonundaki sorunu çözmek istiyor. Avrupa’nın en iyi 2-3 guardından biri olarak kabul edilen Larkin’i alarak yeni sezonda flaş bir adım atmak isteyen Fenerbahçe Beko, girişimlerini Anadolu Efes’in devam eden Euroleague maçları nedeniyle dondurduğu bilgisi edinildi.

2018 yılından bu yana Türkiye’de forma giyen Shane Larkin 2020’den beri Türk statüsünde görev yapıyor. Geçtiğimiz yıldan itibaren uygulanan sahada en az 1 Türk oynatma zorunluluğu nedeniyle Larkin gibi bir oyuncunun kadrodaki varlığı Fenerbahçe için büyük önem taşıyor.

Larkin’in yeni sözleşme için Anadolu Efes ile bu sezon başında 3 yıllık imza atan, geçen yılın normal sezon ve final-four’un MVP’si seçilen Vasilije Micic’in aldığı ücreti istediği öğrenildi.Fenerbahçe Beko cephesi ise bu transferde görüşmeler için şimdilik bekleme kararı almış durumda.

Milli Takımımızın formasını da giyen Shane Larkin'in gelecek sezon için İspanyol devi Real Madrid ile anlaşmaya vardığı iddia edilmişti. Mundo Deportivo'nun Şubat ayında yaptığı habere göre Real Madrid ile Larkin prensip anlaşmasına varmış, dev kulüp, Larkin'in İspanya Ligi haklarına sahip olan Baskonia ile görüşmelere dahi başlamıştı.

Bu gelişmenin ardından Larkin, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlamış ve çıkan iddiaları yalanlamıştı.Larkin açıklamasında, "Takımdan ayrılma dedikodusu nereden çıktı ya da neden böyle bir şey yayınlandı bilmiyorum ama tamamen yanlış haber. Gelecek sezon için hiçbir takımla anlaşmadım veya konuşmadım. Bu sezonu Efes ile bitirmeye odaklandım. Yarın kupa maçımız var." ifadelerini kullanmıştı.