Fenerbahçe Doğuş-Real Madrid maçı ne zaman?

​Fenerbahçe Doğuş-Real Madrid maçı ne zaman?
​Fenerbahçe Doğuş-Real Madrid maçı ne zaman?

Fenerbahçe Doğuş ile Real Madrid THY Avrupa Ligi final maçında kozlarını paylaşacak.

THY Avrupa Ligi Final Four final mücadelesinde Fenerbahçe Ülker ile Real Madrid bu akşam karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe rakibine acımadı

Sırbistan'ın başkenti Belgrad’ta düzenlenen turnuvanın ilk maçında son şampiyon Fenerbahçe Doğuş, Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ı 76-67 mağlup etti ve adını finale yazdırdı. Üçüncü kez üst üste finale çıkan Fenerbahçe Doğuş'un rakibi ise CSKA Moskova'yı 92-83 mağlup eden Real Madrid oldu.

Son dört sezondur Final Four'a kalan Fenerbahçe üst üste üçüncü kez adını finale yazdırdı. Fotoğraf: AA
Son dört sezondur Final Four'a kalan Fenerbahçe üst üste üçüncü kez adını finale yazdırdı. Fotoğraf: AA

Saat 21.00’de

Fenerbahçe ile Real Madrid bugün TSi 21.00'de Stark Arena'da karşı karşıya gelecek. Mücadele beIn Sport Haber kanalından ise naklen yayınlanacak.

“Muhteşem bir kimya oluşturduk”

Obradovic öğrencilerini aldıkları sonuç için kutladı. nFotoğraf: AA
Obradovic öğrencilerini aldıkları sonuç için kutladı. nFotoğraf: AA

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, Zalgiris maçına çok iyi hazırlandıklarını vurguladı ve “Karakterlerini çok iyi bildiğimiz bir takıma karşı oynadık. Koçları sayesinde önemli bir karakter ortaya koyuyorlar. Fark ne kadar 10-12 sayıya çıksa da hep geri dönme hamlesi yaptılar. Biz bunu bekliyorduk. Takım olarak finalde olmayı hak ediyoruz. Gerçekten mükemmel bir takımız. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Üst üste 3. kez finaldeyiz. Takım kimyası da çok önemli. Muhteşem bir takım kimyası oluşturduk. Türkiye'den gelen tüm basketbolseverlere ve Fenerbahçelilere teşekkür ediyorum. Onlar elde ettiğimiz başarıların en önemli parçası. Bizi destekleyen Sırpları da gördüm. Zalgiris'i çok iyi çalıştık. Jasikevicius mola aldığında nasıl 3 sayı çizeceğini de biliyordum. Bu imkanı fazla vermedik" dedi.

“Olağanüstü bir maç çıkardı”

Maçın yıldızı Fenerbahçe Doğuş'un oyuncusu Ali Muhammed'i de öven Obradovic, "Ali Muhammed'in performansı bazıları için sürpriz olmuştur. Fazla süre almıyordu. Antrenmanlarda gözlerinin içindeki o ışığı görebiliyorum. 12 dakikadan az süre aldı ve 19 sayı attı. Herkes onun gibi karaktere sahip değil. Olağanüstü bir maç çıkardı. Diğer oyuncularım da öyle. Finale çıkmamızda her birinin katkısı oldu" ifadelerini kullandı.

“Her şey onların sayesinde”

Obradovic, Jason Thompson ve Kostas Sloukas'la ilgili gelen sorulara ise şu cevabı vererek sözlerini tamamladı:

26 yıldır başantrenörlük yapıyorum. Rastladığım en düzgün karakterlerden birisi de Thompson'dur. 1 dakika bile oynasa elinden geleni yapar, benim için önemli bir oyuncudur. Sloukas ise bizim beynimiz. Galiba arka arkaya 5. finali. Takımın yıldızı ben değilim. Benim oyuncularım sahada. Onlar asıl çalışanlar. Her şey oyuncularım sayesinde.

Vesely: Finaldeyiz, mutluyuz

Sarı-lacivertli ekibin Çek oyuncusu Jan Vesely, Şimdi dinleneceğiz ve önümüzdeki zorlu karşılaşma için hazırlanacağız. Çok zor bir maç oldu. Zalgiris'i tebrik ederim. Çok iyi oynuyorlar. Onlarla bu maçı oynamış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çok kalabalık bir taraftar topluluğu vardı. Eminim pazar günü de böyle olacak" dedi.

“Bir adım uzaktayız”

Sırp forvet Nikola Kalinic, şampiyonluğa bir adım uzaklıkta olduklarına değinerek, "Belki de Avrupa Ligi tarihindeki en iyi karşılaşmalardan biri değildi ama çok sert bir mücadele vardı. Onların sertliklerine cevap vermeye çalıştık ve sonunda kazanan taraf olduk. Buraya gelene kadar 35 maç oynadık ve şampiyonluğa bir adım uzaktayız" şeklinde konuştu.

İtalyan basketbolcu Nicolo Melli de şampiyon olacaklarına olan inancını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Takım arkadaşlarımın ortaya koydukları mücadele kazanmamızdaki en büyük faktördü. Herkes, bu küçük duvarı örmek için kendi tuğlasını koydu. Umarım pazar günü başladığımız işi tamamlayacağız. Ali Muhammed'in ne kadar yetenekli olduğunu biliyoruz. En kritik anlarda sayı üretti ve oyunu lehimize çevirmeyi başardı."

Salondaki taraftar desteğine değinen Ahmet Düverioğlu ise pazar günkü final maçında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.