Fenerbahçe, Galatasaray'a servet kaptırdı

Galatasaray
Galatasaray

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica'ya elenen Fenerbahçe, Avrupa'daki yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarından devam edecek. Sarı lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesiyle birlikte ülkemizi bu turnuvada tek başına temsil edecek olan Galatasaray, yayın geliri ve katılım payının tamamını kasasına koyacak.

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Benfica ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibine elenerek Devler Ligi'ne veda etti. Sarı lacivertlilerin bu turnuvaya katılamamasıyla birlikte Galatasaray, ezeli rakibinin katılım payını kasasına koyma hakkını elde etti.

Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe'nin elenmesiyle birlikte 15 milyon avroluk katılım payını kasasına koyacak.

Şampiyonlar Ligi yayın haklarından Türkiye'nin yeni sezondaki havuz parası henüz belli değil. Geçtiğimiz sezon grup aşamasında mücadele eden tek Türk takımı Beşiktaş, sadece yayın haklarından yaklaşık 22 milyon avroyu kasasına koymuştu.

  • Bu sezon henüz yayın geliri net olmamakla birlikte daha yüksek bir miktar belirlenmesi bekleniyor. Sarı lacivertlilerin elenmesiyle yayın havuzundan gelecek gelirin tamamı sarı kırmızılı ekibe kalmış oldu.