Ali Koç'tan 5 yıldız açıklaması

Fenerbahçe
Fenerbahçe

Ali Koç, Fenerbahçe Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Koç gelecek sezon sahaya 5 yıldızla çıkmayacağını açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli kulübün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Transfer çalışmalarının sürdüğünü belirten Ali Koç, 2-3 nokta atışı transfer daha yapacaklarını söylerken 5 yıldıza dair çarpıcı ifadeler kullandı.

"5 yıldızlı formayla devam edecektik"

1959 öncesi şampiyonluklar hakkında da konuşan Koç, Ziraat Türkiye Kupası seramonisi ve Zimbru maçlarında 5 yıldız armalı formalarla çıktıklarını hatırlatarak "TFF tarafından komisyon kurulmamış olsaydı sonuna kadar 5 yıldızlı formayla devam edecektik. Bunun puan silme cezasından küme düşmeye kadar cezası var. Geldiğimiz noktada TFF'nin yaklaşımını son derece doğru buluyoruz. Bundan sonraki maçlarımızda yıldızsız formamızla oynayacağız." ifadelerini kullandı.

"Yıldızsız çıkacağız"

Gelecek sezon 5 yıldızlı formayla sahaya çıkmayacaklarını açıklayan Ali Koç, "5 yıldızlı armamızın olduğu formalarla maça çıkacağımızı ifade etmiştik. Bu karar almamızın sebebi; TFF'ye yaptığımız başvurunun üzerinden uzun bir sürenin geçmesiydi. Kupa serramonisine 5 yıldızlı formayla çıktı, Zimbru maçına 5 yıldızlı formayla çıktık. TFF tarafından komisyon kurulmamış olsaydı sonuna kadar 5 yıldızlı formayla devam edecektik. Bunun puan silme cezasından küme düşmeye kadar cezası var. Geldiğimiz noktada TFF'nin yaklaşımını son derece doğru buluyoruz. Bundan sonraki maçlarımızda yıldızsız formamızla oynayacağız." ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye teşekkür eden Koç, "TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kuruluna teşekkür ederim. Kupa seremonisine 5 yıldızla çıktık. Komisyon kurulmasaydı, 5 Yıldız ile çıkmaya devam edecektik. Küme düşmeye kadar cezası var. Hodri meydan duruşu yaptık. TFF'nin yaklaşımını doğru buluyoruz. Komisyon kararına saygı göstermek, TFF'yi baskı altına almamak için yeni sezona yıldızsız forma ile çıkacağız. Bizim amacımız süreci tetiklemekti. Biz son derece tatminiz." dedi.