Fenerbahçe ilk yarıda fişi çekti: Fenerbahçe 3-1 Malatyaspor

Fenerbahçe-Malatyaspor maç özeti
Fenerbahçe-Malatyaspor maç özeti

Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe, evinde Malatyaspor'u ağırladığı karşılaşmayı 3-1 kazanarak Beşiktaş'ı yakaladı. İşte Fenerbahçe-Evkur Yeni Malatyaspor maçının özeti...

MAÇ SONUCU: FENERBAHÇE 3-1 MALATYASPOR

DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ

3. dakikada Soldado’nun pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Guliano’nun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Ertaç’ta kaldı.

4. dakikada sağ kanattan Dirar’ın içeri çevirdiği topa arka direkte Ozan Tufan’ın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

6. dakikada Valbuena’nın ara pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Guliano’nun ceza sahası içine girip kaleciyle karşı karşıya kalarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0

16. dakikada sağ kanatta son çizgide topla buluşan Dirar’ın yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde Ozan Tufan’ın şutunda meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti.

28. dakikada ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Hasan Ali’nin yaptığı ortada top savunmadan döndü. Karambolde Hasan Ali, önünde kalan topa yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 3-0

DERBİ ÖNCESİ KRİTİK DÖNEMEÇ

Beşiktaş derbisini kazanan, ancak bir sonraki haftada Akhisar deplasmanında mağlup olan Fenerbahçe, mili maç arası dönüşünde kayıp yaşamak istemiyordu. Yeni Malatyaspor’u konuk eden sarı lacivertlilerde tek hedef 3 puandı. Sarı lacivertli ekip, ilk yarıda attığı 3 golle rakibini devirmeyi bildi ve bu hafta hanesine 3 puanı yazdırmayı bildi.

MALATYASPOR ELİ BOŞ DÖNDÜ

Milli maç arasında Antalya'da kampa giren deplasman ekibi, Kadıköy'e en az bir puan parolasıyla çıkmasına rağmen eli boş döndü. Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki baskılı oyununa karşı koyamayan Malatyaspor, 2. yarıda 1 gol kaydetse de puan için yeterli olmadı.

MEHMET EKİCİ ŞOKU

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Mehmet Ekici, sakatlığı nedeniyle Evkur Yeni Malatyaspor maçının kadrosuna alınmadı.

Sakatlığından sonra son iki haftadaki Beşiktaş ile Akhisar maçlarına ilk 11'de başlayan Mehmet'in, sağ arka adalesinde 2. derecede yırtık tespit edildiği ve bu yüzden kadroya dahil edilmediği bildirildi.

Sarı lacivertlilerde ayrıca kırmızı kart cezalıları İsmail Köybaşı, Skrtel ve Alper Potuk ile sakatlığı süren Robin van Persie, maç kadrosunda bulunmadı.

DİRAR 2 MAÇ SONRA

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Faslı futbolcu Dirar, 2 maç sonra formasına kavuştu.

Ligin 5. haftasında 17 Eylül'de Aytemiz Alanyaspor deplasmanında sakatlanan Dirar, Beşiktaş ve Akhisar Belediyespor maçlarını kaçırmıştı.

Sarı-lacivertlilerde, geçen hafta kart cezaları nedeniyle oynayamayan Neto ile De Souza da ilk 11'deki yerlerine döndü.

SOLDADO İLK 11'DE

Fenerbahçe'nin İspanyol santrforu Soldado, 3 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligin 4. haftasında Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de görev yapan Soldado, daha sonra formasını Janssen'e kaptırmıştı.

Teknik direktör Kocaman, 3 maç sonra Janssen'i yedek kulübesinde oturtarak, Soldado'yu sahaya sürdü.

DİA, 5 YIL SONRA KADIKÖY'DE

Evkur Yenİ Malatyaspor'un Senegalli oyuncusu Issiar Dia, 5 yıl sonra Kadıköy'de maça çıktı.

Fenerbahçe formasını 2010-2012 yıllarında giyen Dia, son olarak Kadıköy'de 12 Mayıs 2012'de sarı lacivertli takımla maça çıkmıştı.

Dia, 5 yılı aşkın bir süre sonra bu sefer Kadıköy'e rakip olarak geldi.

MALATYASPOR'DA 4 DEĞİŞİKLİK

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, takımında 4 değişiklik yaptı.

Bulut, geçen hafta Atiker Konyaspor'la 1-1 berabere kaldıkları maçta forma giyen ve bu karşılaşmada cezalı olan Issam Chebake, Rahman Buğra Çağıran ile sakatlığı olan Okechukwu Azubuike'yi kadroya almazken, Eren Tozlu'yu yedek kulübesinde oturttu.

Bu isimlerin yerine Bulut, Muenfuh Sincere, Aly Cissokho, Abdoulaye Diallo ve Dia'ya forma verdi.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Fenerbahçeli taraftarlar, Ülker Stadı'nı dolduramadı.

Tribünlerde boşluklar gözlenirken, yaklaşık 25 bin sarı lacivertli taraftar takımını destekledi.

Evkur Yeni Malatyaspor taraftarı ise kendilerine ayrılan deplasman tribününü tamamına yakınını doldurdu.

Bu arada, Malatyalı gazeteciler, basın tribününde meslektaşlarına kayısı ikram etti.

KARŞILAŞMA HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

Stat: Ülker

Hakemler: Alper Ulusoy, Mustafa Emre Eyisoy, Volkan Narinç

Fenerbahçe: Kameni, Isla (Şener Dk. 86), Neto, Neustadter, Hasan Ali, Ozan, Josef, Dirar, Valbuena (Janssen Dk. 71), Guliano, Soldado (Fernandao Dk. 63)

Teknik Direktör: Aykut Kocaman

Evkur Yeni Malatyaspor: Ertaç, Seth, Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Deining, Aytaç(Murat Yıldırım Dk. 37), Diallo, Dia(Batuhan Altıntaş Dk. 54), Boutaib, Adem Büyük

Teknik Direktör: Erol Bulut

Goller: Ozan Tufan (Dk. 4), Guliano (Dk. 6), Hasan Ali (Dk. 28) (Fenerbahçe), Batuhan (Dk. 68) (Evkur Yeni Malatyaspor)