Fenerbahçe 5 attı, Batshuayi hat-trick yaptı

Batshuayi ve Enner Valencia
Batshuayi ve Enner Valencia

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında İstanbulspor'u Olimpiyat Stadyumu'nda 5-2'lik skorla mağlup etti. Sarı-lacivertlilerde Michy Batshuayi hat-trick yaptı ve Fenerbahçe 3 puanı alarak liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında İstanbulspor deplasmanına konuk oldu. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki mücadeleyi Fenerbahçe 5-2'lik skorla kazandı.

Batshuayi'den hat-trick

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 18. dakikada penaltıdan ve 49. dakikada ve 88. dakikada Michy Batshauyi, 36. dakikada İrfan Can Kahveci ve 86. dakikada Enner Valencia kaydetti. Fenerbahçe'de 3 gol atan Michy Batshuayi ayrıca Enner Valencia'nın golünde asisti yapan isim oldu.

İstanbulspor'un golleri ise 48 ve 67. dakikalarda Jetmir Topalli'den geldi.


  • Ligde 11 maç oynayan Fenerbahçe, bu galibiyetle arka arkaya 4. kez kazandı ve puanını 26'ya çıkararak liderliğini sürdürdü. İstanbulspor ise 8 puanda kaldı.
  • Fenerbahçe, perşembe günü deplasmanda Dinamo Kiev ile karşılaşacak ve ardından ligde sahasında Sivasspor'u ağırlayacak. İstanbulspor ise Giresunspor deplasmanına gidecek.

Kadroda 5 değişiklik

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında İstanbulspor'a konuk olan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, takımının UEFA Avrupa Ligi'nde Rennes ile oynadığı maçın ilk 11'ine göre kadrosunda biri zorunlu 5 değişikliğe gitti.

Fenerbahçe'de, Gustavo Henrique sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, Rennes maçında ilk 11'de oynayan Bright Osayi-Samuel, Miguel Crespo, Lincoln Henrique ve Enner Valencia da İstanbulspor mücadelesine yedek başladı.

Portekizli teknik adam, bu isimlerin yerine ise İstanbulspor karşısında Ferdi Kadıoğlu, Ezgjan Alioski, Miha Zajc, Emre Mor ve Michy Batshuayi'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

Zorunlu sistem değişikliği

Teknik direktör Jorge Jesus, stoperde Luan Peres ve Gustavo Henrique'nin yokluğunda savunmada sistemi değiştirdi. Bu sezon maçlara genelde 3'lü savunmayla çıkan Portekizli teknik adam, savunmadaki eksiklik sebebiyle İstanbulspor karşısında 4'lü savunmaya döndü.

Miha Zajc 2 ay sonra yeniden ilk 11'de

Fenerbahçe'nin 28 yaşındaki orta sahası Miha Zajc, 2 ay sonra ilk 11'de şans buldu. Zajc, son olarak ligin 4. haftasında Fenerbahçe'nin Arabam.com Konyaspor ile 29 Ağustos'ta oynadığı karşılaşmada ilk 11'de forma giymişti. Sloven oyuncu, 61 gün sonra İstanbulspor maçıyla ilk 11'deki yerini tekrar elde etti.

Taraftardan destek

Fenerbahçeli taraftarlar, İstanbulspor maçında da takımlarını yalnız bırakmadı.

Müsabakayı, 25 bini aşkın sarı-lacivertli seyirci yerinde takip etti.