Fenerbahçe-Vardar maçı hangi kanalda?

​Fenerbahçe-Vardar maçı hangi kanalda?
​Fenerbahçe-Vardar maçı hangi kanalda?

İlk maçı Makedonya'da 2-0 kaybeden Fenerbahçe bugün Vardar ile rövanş maçına çıkıyor. 20:30'da başlayacak mücadele Smart Spor ekranlarından canlı yayınlanacak.

Sezona Göztepe ve Trabzonspor karşılaşmalarında alınan beraberlik ve Vardar karşısında yaşanan 2-0'lık mağlubiyetle başlayan Fenerbahçe, bugün İstanbul'da Vardar ile rövanş maçına çıkıyor.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda deplasmanda 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında, Makedonya temsilcisi Vardar ile Kadıköy'de karşı karşıya gelecek.

Üsküp'teki yenilgiyle avantajı rakibine kaptıran sarı-lacivertliler, seyircisi önündeki mücadelede turu geçmek istiyor.

Fenerbahçe, turu geçebilmek için rakibine en az 3 farklı üstünlük sağlamak zorunda. Sarı-lacivertlilerin maçta bir gol yemesi durumunda turu geçmek için rakip fileleri en az 4 defa havalandırması gerekecek. Karşılaşmanın 90 dakikası 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona ererse maç uzatmalara gidecek.

Vardar ise avantajını koruyarak turu geçmesi durumunda tarihinde ilk defa Avrupa kupalarında grup aşamasına yükselecek.

Ülker Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonundan Daniel Stefanski yönetecek. Maç, Smart Spor'dan naklen yayınlanacak.

Soldado belli değil

Kuralar çekildiğinde, Fenerbahçe’nin sahasında bu akşam oynayacağı Avrupa Ligi Play-Off turu rövanş maçına bu kadar zor şartlar altında çıkacağını kimse tahmin etmiyordu. Makedonya’da büyük bir şok yaşayarak 2-0 kaybeden Aykut Kocaman’ın öğrencileri, rövanşa önemli isimlerden yoksun çıkacak.

İlk maçın son anlarında kırmızı kart gören Josef de Souza ile sakatlıkları süren Jose Fernandao ve Mehmet Ekici rövanşta forma giyemeyecek. Yeni transferlerden Giuliano de Paula ise statü gereği UEFA listesine yazılamadığı için rövanşta oynayamayacak. Fenerbahçe turu geçmesi durumunda Brezilyalı futbolcu grup aşamasında takım listesine yazılabilecek.

Aykut Kocaman, normal şartlarda kritik mücadelede Roberto Soldado’ya ilk kez 11’de şans vermeyi planlıyordu. Ancak antrenmanda sakatlanan ve sağ üst adalesinde kanama olduğu tespit edilen İspanyol futbolcu bugün bir kez daha kontrolden geçecek. Bu kontrollerin ardından 18’e girip giremeyeceği netlik kazanacak.

Fenerbahçe 13 maçtır gol yiyor

Fenerbahçe, son 13 resmi maçta kalesini gole kapatamadı. Ligin ilk 2 haftasında kalesinde 4 gol gören sarı-lacivertli takım, uzun süredir rakiplerini durduramıyor. Geçen sezon oynadığı son 8, bu sezon ise ilk 5 resmi maçta gol yiyen Fenerbahçe, son olarak 23 Nisan’da Galatasaray derbisinde kalesinde gole izin vermemişti. Sarı-lacivertliler, söz konusu 13 maçta kalesinde 18 gol gördü.

Kadıköy'de rakiplere geçit yok

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında bu akşam Makedonya temsilcisi Vardar’la karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında son dönemde evinde aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor. Üsküp’teki maçta yenilerek avantajı rakibine kaptıran sarı-lacivertliler, Kadıköy’deki rövanşta taraftarının da desteğiyle turu geçmeye çalışacak.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Kadıköy’de oynadığı son 11 maçta kaybetmedi. Avrupa kupalarında 43. sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, yaklaşık 2 yıldır Ülker Stadı’nda çıktığı 11 Avrupa kupası mücadelesinde 8 galibiyet, 3 beraberlik yaşadı.

Sarı-lacivertliler, 17 Eylül 2015’te Norveç temsilcisi Molde’ye 3-1 yenildikten sonra Ajax, Lokomotiv Moskova, Braga, Monaco, Grasshoppers, Feyenoord, Manchester United ve Zorya’yı mağlup edip, Celtic, Krasnodar ve Sturm Graz’la berabere kaldı. Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda savunmasıyla da ön plana çıktı. Söz konusu son 11 maçta rakiplerine sadece 5 kez gol şansı tanıyan sarı-lacivertliler, 6 karşılaşmada kalesini gole kapattı.

Avrupa'da 220.maç

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında yarın 220. kez sahaya çıkacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında bugüne kadar yaptığı 219 maçta 81 galibiyet elde etti, 45 beraberlik yaşadı ve 93 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip filelere 273 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 324 gol gördü.

Muhtemel 11

Fenerbahçe'nin Vardar karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:

Carlos Kameni, Mauricio Isla, Martin Skrtel, Roman Neustaedter, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Nabil Dirar (Aatif Chahechouhe), Alper Potuk, Mathieu Valbuena, Roberto Soldado.