Fenerbahçe'de forvet için sürpriz aday

​Fenerbahçe'de forvet için sürpriz aday
​Fenerbahçe'de forvet için sürpriz aday

Transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Fenerbahçe'de forvet için yeni bir isim anılmaya başladı. Sarı-lacivertli kulübün Atletico Madrid forması giyen Kevin Gameiro'ya teklif götürdüğü ileri sürüldü.

Fenerbahçe, mali sorunlar nedeniyle transfer çalışmalarında ince eleyip sık dokuyor. Avrupa maçları öncesinde kesinlikle takıma takviye yapmak isteyen sarı-lacivertliler birçok önemli isme teklif sundu. Son gelen iddia ise Fenerbahçelileri heyecanlandırdı. Fanatik'in haberine göre; Fenerbahçe, Atletico Madrid forması giyen Fransız golcü Kevin Gameiro'yu göz hapsine aldı.

Acil durum

Takımdaki tek forvet Roberto Soldado'nun elinin kırılması Fenerbahçe'yi acilen yeni bir golcü bulma konusunda harekete geçirdi. Teknik direktör Cocu'nun da onayını alan sportif direktör Comolli var gücüyle yeni bir forvet aramaya başladı. Comolli'nin vatandaşı Kevin Gameiro ile görüşmelere başladığı öne sürüldü.

Kalinic transferine bağlı

Piyasa değeri 20 milyon Euro olan Fransız futbolcu için Fenerbahçe'nin Atletico Madrid'e kiralık teklifinde bulunacağı gelen haberler arasında. Atletico Madrid, Milanlı golcü Nikola Kalinic ile sözleşme imzalamaya çok yakın. Atletico’nun Kalinic transferinde mutlu sona ulaşması halinde Kevin Gameiro'nun Fenerbahçe'ye gitmesine onay verecek. Öte yandan bir dönem Beşiktaş, Gameiro’yu listesine almıştı.

Vietto da listeye girdi

Sarı-Lacivertliler, Atletico’nun bir diğer golcüsü Luciano Vietto’yu da gündemine aldı. Geçtiğimiz sezonu Valencia’da kiralık olarak geçiren Arjantinli oyuncu, kulübüne geri döndü. Eğer Atletico ile Gameiro konusunda anlaşma sağlanamazsa, Comolli, 24 yaşındaki Vietto için pazarlıklara başlayabilir.

Kevin Gameiro kimdir?

Fransız futbolcuyla ilgili gündeme gelen iddia, Fenerbahçelileri heyecanlandırdı.
Fransız futbolcuyla ilgili gündeme gelen iddia, Fenerbahçelileri heyecanlandırdı.

Kevin Gameiro 9 Mayıs 1979'da Fransa Senlis'te dünyaya geldi. Altyapı kariyerine 1993 yılında Marly-La Ville takımında başlayan Gameiro 2005 yılında profesyonel kariyerine adım attı. 2005-2008 yılları arasında Strasbourg forması giyen Gameiro ardından Lorient'e imza attı.

77 maç 23 gol

2011 yılında ise yetenekli golcü için PSG dönemi başladı. PSG ile 77 maça çıkan Gameiro 23 gol atıp 6 asist yaptı. Fransız futbolcu ayrıca PSG ile 2012-2013 sezonunda Ligue 1 zaferi yaşadı.

Sevilla dönemi

Yetenekli golcü 2013-2016 yıllarında İspanyol ekibi Sevilla'da top koşturdu. Burada 145 maça çıkan Gameiro 67 kez ağları havalandırdı.

36 maç 1 gol

30 Temmuz 2016'da Gameiro, Sevilla'dan Atletico Madrid'e transfer oldu. Geride bıraktığımız sezon Atletico Madrid ile 36 maça çıkan Gameiro 11 gol atıp 4 asist yaptı.