Fenerbahçe'de Koeman bilmecesi

Erwin Koeman yedek kulübesinde maçın başlamasını bekliyor.
Erwin Koeman yedek kulübesinde maçın başlamasını bekliyor.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, Erwin Koeman ile yola devam edeceklerini açıkladı. Fransız futbol adamı, "Erwin Koeman’la da yolumuza devam edeceğiz. Eksik bölgelerimiz var, biliyoruz. Transfer çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu. Comolli'nin bu açıklamasının ardından resmi siteden yayınlanan bildiri ise kafaları karıştırdı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’de Phillip Cocu’nun görevden alınmasının ardından teknik direktörlük koltuğuna geçen yardımcısı Erwin Koeman’ın geleceği hakkındaki bilmece sürüyor.

Sarı lacivertli ekibin sportif direktörü Damien Comolli konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu ve Hollandalı teknik adamla yola devam etme kararı aldıklarının altını çizdi. Taraftarlara transfer sözü de veren Fransız futbol adamı, alınan kötü sonuçlardan dolayı taraftarların kızgın olmasını da anlayışla karşıladıklarını belirtti.

Damien Comolli, FB TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulunuyor.
Damien Comolli, FB TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulunuyor.
  • “Taraftar haklı. Kazanamadığımız için bize kızıyorlar. Bu hafta artık galibiyet serisine başlayacağız. Erwin Koeman’la da yolumuza devam edeceğiz. Eksik bölgelerimiz var, biliyoruz. Transfer çalışmalarımız sürüyor”

FENERBAHÇE'DEN KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMA

Ancak Damien Comolli'nin yaptığı bu açıklamanın ardından sarı lacivertli ekibin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklama kafaları karıştırdı.

Kulüpten yapılan söz konusu açıklamada, Fransız futbol adamının sözlerinin çarptırıldığı ve Koeman'ın geleceği hakkında sorulan ilgili soruya verdiği cevabın geçen hafta verilen cevaba atıf olduğu belirtildi.

  • "Sportif Direktörümüz Damien Comolli bugün Samandıra’da basına açık antremanda basın mensuplarına merhaba demek amacıyla kendilerine ayrılan kısma gelmiştir. Bu esnada Antrenörümüz Erwin Koeman ile ilgili sorulan bir soruya, ‘şu andaki durum, geçen haftalarda yaptığımız açıklamada söylediğimiz ile aynı, herhangi bir değişiklik yok’ yanıtını vermiştir. İlgili soruya verdiği cevabın geçtiğimiz haftalara atıf olmasına rağmen bugün yeni bir durum açıklaması yapılmış gibi çarpıtılarak yansıtıldığının görülmesi üzerine bu düzeltmeyi yapma gereği ortaya çıkmıştır. Kamuoyuna duyurulur."

NE OLMUŞTU?

Sarı lacivertli takımdaki geleceği tartışılan Erwin Koeman’ın geçtiğimiz günlerde ülkesinin basınına bir röportaj verdiği ve “2019’u göreceğimi sanmıyorum” şeklinde bir ifade kullandığı öne sürülmüştü. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapan Fenerbahçe Spor Kulübü, hem bu demeci hem de iddiaları net bir dille yalanlamıştı.

  • "Bugün ve dün tarihli bazı basın yayın organlarında çıkan ve Hollanda’nın De Telegraaf gazetesine dayandırlan haberde Antrenörümüz Erwin Koeman’ın Fenerbahçe’de 2019 yılını göremem dediği belirtilmiştir. Antrenörümüz Erwin Koeman’ın hiçbir gazeteye bu yönde bir beyanatı olmamıştır. De Telegraaf gazetesi internet sitesinde dün ilgili haber içeriğinde düzeltme yapılmasına rağmen bugün haberin aynı içerik ile halen kamuoyuna sunulduğu görülmektedir.”
Erwin Koeman, Kasımpaşa maçında oyuncularına direktifler veriyor.
Erwin Koeman, Kasımpaşa maçında oyuncularına direktifler veriyor.


ERWIN KOEMAN KİMDİR?

Erwin Koeman, orta saha pozisyonunda görev yapmış Hollandalı millî futbolcu ve teknik direktör. Profesyonel kariyerine 1978 yılında Groningen kulübünde başladı. Daha sonra PSV ve Mechelen kulüplerinde oynadı.

Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra teknik direktör kariyerini başlatan Erwin Koeman sırası ile PSV U21 takımı, PSV, RKC Wallwijk, Feyenoord, Macaristan Milli Takımı, FC Utrecht, FC Eindhoven, Southampton ve Everton takımlarında görev aldı. Erwin Koeman aynı zamanda ünlü Barcelonalı futbolcu Ronald Koeman'ın kardeşi.