Fenerbahçe'de Louis van Gaal sürprizi

Fenerbahçe'nin ünlü futbol adamı Louis van Gaal'i ikna etmeyi başardığı ifade edildi.
Fenerbahçe'nin ünlü futbol adamı Louis van Gaal'i ikna etmeyi başardığı ifade edildi.

Fenerbahçe'de futbolun başına Damien Comolli'nin getirilmesinin ardından teknik direktör konusunun ne olacağı merak konusuydu. Sarı lacivertlilerin bu konuda karar verdiği ve Hollanda'nın önemli futbol adamlarından Louis van Gaal'i İstanbul'a davet ettiği belirtildi.

Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkan seçilmesinin ardından ilk hamlesinin ne olacağı merak edilirken, Fransız futbol adamı Damien Comolli sportif direktör olarak açıklandı. Comolli, görevin başına geldikten sonra kulüpte bir dizi görüşme yaparken, Fransız futbol adamının yabancı bir hoca ile yola devam etme kararı aldığı öne sürüldü.

Milliyet Gazetesi'nden Senad Ok'un haberine göre, Comolli'nin iş başına gelmesinin hemen ardından takımın geleceği hakkında çalışmalara başladığı bildirildi. Fransız futbol adamının, teknik direktör konusunda yoğun çalışmalar gerçekleştirdiği ve nihai olarak ünlü Hollandalı teknik adam Louis van Gaal'i ikna etmeyi başardı.

Arşiv
Arşiv

Aykut Kocaman ile yapılan ilk görüşme sonrasında yabancı teknik adamla devam etme kararının alındı. Bunun için de Avrupa'nın önde gelen bir çok ismiyle görüşme gerçekleştirildi. Yabancı adaylar içinde son olarak öne çıkan son isim Louis van Gaal oldu.

ALİ KOÇ İLE UYUMLU

Van Gaal, Başkan Ali Koç’un seçim öncesi vaatlerine de uyan bir profil. Altyapıya önem vereceklerini, oyuncu yetiştirirken başarılı olup göze hoş gelen futbol oynayacaklarını belirten Koç’un bu açıklamaları van Gaal’ın kariyeri ve yaptıklarıyla da örtüşüyor.

KUPA KOLEKSİYONCUSU

1986 yılında teknik direktörlük kariyerine başlayan Van Gaal, Ajax, Barcelona, Az Alkmaar, Bayern Münih ve Manchester United takımlarında görev yaptı.

Arşiv
Arşiv

Aralarında Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası, Süper Kupa’nın da bulunduğu birçok önemli şampiyonluk yaşadı. 2014 yılında ise Hollanda Milli Takımı’nın başında Dünya 3.’sü oldu.