Fenerbahçe'de teknik direktör bilmecesi: İsmail Kartal devam edecek mi?

İsmail Kartal kalacak mı?
İsmail Kartal kalacak mı?

Süper Lig'de sezon sonuna yaklaşırken, Fenerbahçe'de önümüzdeki sezon teknik direktörün kim olacağı hâlâ belirsiz. Haftalar önce "Yabancı hocayla çalışacağız" diyen Ali Koç'un, İsmail Kartal'ın takımı şaha kaldırması nedeniyle kafası karıştı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, haftalar önce yaptığı açıklamada, önümüzdeki sezon yabancı teknik direktörle yola devam edeceklerini söylemişti. Fakat gelinen noktada İsmail Kartal yönetiminde takımın seri galibiyetler alıp Şampiyonlar Ligi potasına girmesi, camianın kafasını karıştırdı. Akıllarda tek soru var: İsmail Kartal ile devam edilmeli mi?

Löw ile anlaşıldı, Jesus ile görüşmeler sıklaştı

Fenerbahçe, Alman teknik adam Joachim Löw ile prensipte anlaşmış fakat 40 milyon €'luk transfer bütçesi isteği nedeniyle görüşmeleri askıya almıştı. Bu süreçte Portekizli teknik direktör Jorge Jesus ile görüşmeler sıklaştı. Fenerbahçeli yöneticilerin Portekiz'e gidip Jesus ile yeniden görüşmelere başladığı öğrenildi. İlk görüşmede 7 milyon € yıllık ücret talep eden 67 yaşındaki teknik adamın, bu bedelin altına inmesi bekleniyor.

İsmail Kartal ne olacak?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, göreve geldiğinde Aykut Kocaman'ı göndermekle hata yaptığını ve aynı hatayı tekrar yapmak istemediğini sık sık dile getiriyor. Bu nedenle "Asla 2. adam olmam" diyen İsmail Kartal'ın takımda kalma olasılığı az değil. Üst üste alınan iyi sonuçlardan dolayı taraftarın da bu tercihe olumlu bakacağı biliniyor. Bu nedenle "Yabancı hocayla çalışacağız" açıklamasına rağmen İsmail Kartal ile devam edilmesi sürpriz olmayacaktır.

  • Ligde oynanan son 10 maçta 9 galibiyet ve 1 beraberlik alan Kartal, gelecek sezon için en güçlü adaylardan biri.