Fenerbahçe'den Galatasaray'a Akbaba çalımı

Fenerbahçe'den Galatasaray'a Akbaba Çalımı
Fenerbahçe'den Galatasaray'a Akbaba Çalımı

Süper Lig tüm heyecanıyla devam ederken Fenerbahçe ise Ocak ayı için hazırlıklarını derinden sürdürüyor. Gündeme gelen son isim ise Galatasaray’ın ilgi alanında olan Emre Akbaba oldu.

Sarı lacivertli kulüp, devre arasına ezeli rakibi Galatasaray’ın ardında az bir puan farkı ile girerse ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak için büyük çaplı bir transfer çalışması yapacak. Özellikle yerli isimlere yoğunlaşacak Fenerbahçe’de, Asbaşkan Ali Yıldırım geçtiğimiz günlerde, "Devre arasında takıma takviyeler yapacağız. Çalışmalara ise şimdiden başladık" açıklaması yapmıştı.

Sarı lacivertlilerde yerli ve yabancı olmak üzere birçok isim hakkında araştırma yapılırken, gündeme gelen son isim ise, Galatasaray ile adı anılan Emre Akbaba oldu. Sarı lacivertliler, Galatasaray'ın da peşinden koştuğu Aytemiz Alanyaspor'un 25 yaşındaki yıldızının şartlarını öğrenmek için çalışma başlattı.

Emre'nin Fenerbahçe'nin listesine girmesinin en büyük nedeni ise 2019'dan itibaren değişecek olan yabancı kuralı. Yabancı sayısındaki azalışla yerli yıldızlara daha çok ağırlık verme kararı alan sarı lacivertli yönetimin, yurt dışında oynayan birçok Türk yeteneğini de şimdiden izlettiği ortaya çıktı.

İSTİKRAR ABİDESİ

Akdeniz ekibinin orta alanında görev alan ve büyük bir patlama yaparak sezonun flaş isimleri arasına girenAkbaba, bu sezon oynanan 11 maçın tamamında 90 dakika sahada kalıp 5 gol attı, 3 asist gerçekleştirdi.

Yüksek performansıyla Milli Takım'a da seçilen ve Arnavutluk karşısında ilk kez A Milli Takım forması giyen yetenekli futbolcu, topla ilk buluşmasında golünü atmıştı.