Fenerbahçeli genç Serhat'tan tarihi fair-play örneği

Fenerbahçeli genç Serhat'tan tarihi fair-play örneği
Fenerbahçeli genç Serhat'tan tarihi fair-play örneği

Fenerbahçe 21 Yaş altı takımında forma giyen Serhat, Karabükspor maçında yaptığı örnek hareketle takdir topladı.

Futbol sahalarında ender görülebilecek bir hareket geride bıraktığımız hafta sonu yaşandı. 21 Yaş Altı Ligi 16. hafta maçında F.Bahçe, sahasında Karabük ile 2-2 berabere kalırken, maçta Fair-Play örneği yaşandı. Akşam’ın haberine göre; F.Bahçe’nin Dereağzı’nda bulunan Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde yapılan müsabakada Sarı-Lacivertli oyuncu bir pozisyonda yerde kaldı. Maçın hakemi oyunu durdurmadı. Bunu fark etmeyen Karabüklüler devam edip, topu ağlara gönderdi. Ardından yapılan santrayla birlikte gol öncesi yaşanan pozisyonu telafi etmek isteyen Karabüklü oyuncular yerlerinde sabit kalarak Fener’e gol şansı verdi. Ancak Sarı-Lacivertli oyunculardan da hiç beklenmedik bir karşılık geldi.

Şenol Çorlu Serhat'ı tebrik etti

Şenol Çorlu genç futbolcusunu tebrik etti.
Şenol Çorlu genç futbolcusunu tebrik etti.

Santrada topu alan genç oyuncu Serhat topu ağlara göndermek yerine herkesin şaşkın bakışları altında topu auta yolladı. Genç oyuncu bu hareketiyle hakemin duyarsızlığına mesaj gösterip, Karabük’ün centilmenliğine karşılık verdi. F.Bahçe’nin altyapı hocalarının Serhat’ı yaptığı hareketten dolayı tebrik ettiği belirtildi. Altyapı sorumlusu Şenol Çorlu da genç oyuncuyla görüşerek “Yaptığı hareket çok özeldi. Seni tebrik ediyorum. Futbol hayatına böyle devam edersen iyi yerlere geleceksin. Puan kaybettik ama ileride kazanan sen olacaksın” dedi.

Geçtiğimiz sezon da yaşanmıştı

Karabük ve F.Bahçeli genç oyuncuların bu hareketlerinden dolayı Fair-Play ödülüne layık görülmesi bekleniyor. F.Bahçe’nin bu karşılaşmadaki gollerini 15. dakikada Serhat ile 31. dakikada Ahmethan kaydetti.Geçtiğimiz sezon oynanan U21 derbisinde F.Bahçe, 3 oyuncu değişiklik hakkını kullanıp sakatlıktan 10 kişi kalınca, Beşiktaş’ta Teknik Direktör Yasin Sülün bir oyuncusunu kenara alarak Fair-Play örneği yaşatmıştı.