Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğu tescil edilecek mi? TFF Başkanı açıkladı

Mehmet Büyükekşi'den 28 şampiyonluk açıklaması
Mehmet Büyükekşi'den 28 şampiyonluk açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonlukların tescili başvurusu ve harcama limitleri hakkında açıklamalarda bulundu.

16 Haziran'da yapılan olağanüstü seçimle Türkiye Futbol Federasyonunun yeni başkanı seçilen Mehmet Büyükekşi, Spor Smart kanalına açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'nin, Nihat Özdemir'in başkanlığı döneminde yaptığı 1959 öncesi şampiyonlukların tescili başvurusuyla ilgili konuşan Büyükekşi, henüz önüne böyle bir dosya gelmediğini söyledi.

  • Büyükekşi, konuyla ilgili olarak "Şu anda bu konuda hiçbir bilgim yok. Önümüze de gelmedi. Çok acil çözmemiz gereken problemlerimiz var Bu geçmişe yönelik bir şey. Biz geleceğe bakıyoruz. Geleceği nasıl kurtarabiliriz, neler yapabiliriz. Bu konuyu daha sonra değerlendiririz diye düşünüyorum. Çünkü bu konuyla ilgili hiçbir fikrim yok. Ne söylesem yanlış olur." dedi.

Yayın gelirleri ve harcama limitleri hakkında açıklama

Harcama limitleri ve yayın gelirleri hakkında da açıklama yapan Büyükekşi, "Kulüplerin gelirinin yüzde sekseni, özellikle dört büyük kulübün, yayın gelirinden oluşmuyor. Yüzde 30'u yayın gelirinden oluşuyor. Diğerleri sponsorluklar ve reklam gelirlerinden oluşuyor. Şunun altını çizmeliyiz. Harcama limiti belli. Yüzde 40 aşmaya izin veriyoruz. Bu rakamın en çoğunu dört büyük kulüp oluşturuyor. Biz bu limiti verirken sürdürülebilirliği sağlayabilmeliyiz. Bunu sağlayamazsak kulüplerin yarısı kımıldayamayacak, transfer yapamayacak. Yeni çıkan spor yasasıyla birlikte kulüplerimiz bütçesini çıkaracak ve bu bütçenin en fazla yüzde 10'unu aşarlarsa herhangi bir şeyle karşılaşmayacaklar. Ancak daha fazla aşarlarsa yeni yasaya göre kulüp başkanı ve yönetim o dönemin tüm borçlarından sorumlu olacak. Biz kulüplere 6,5 milyar da versek olmayan parayı harcayamazlar." şeklinde konuştu.