Fenerbahçe'nin bedavaya gönderdiği Merih Demiral şimdi 45 milyon avro

Merih Demiral
Merih Demiral

Vitor Pereira'nın raporu doğrultusunda bedelsiz olarak Alcanense'ye gönderilen Merih Demiral şimdilerde 'altın gibi' değerlendi. Merih Demiral ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Sporting Lizbon, serbest kalma bedeli olarak 45 milyon avro belirledi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’nin bedavaya Alcanense’ye gönderdiği Merih Demiral, Portekiz’de adından sıkça söz ettiriyor.

Fanatik Gazetesi’nden Yakup Çınar'ın haberine göre; 19 yaşındaki stoper ile geçtiğimiz aylarda 5 yıllık sözleşme imzalayan Sporting Lizbon, Merih Demiral’ın serbest kalma bedelini 45 milyon avro olarak belirledi.

Merih Demiral'ın Portekiz'deki lakabı: The Turkish Wall
Merih Demiral'ın Portekiz'deki lakabı: The Turkish Wall

Merih Demiral, teknik direktör Vitor Pereira döneminde A takım ile idmanlara çıkmış ve kendisine profesyonel sözleşme teklif edilmesine rağmen Portekiz ekibi Alcanense'ye bedelsiz olarak transfer olmayı tercih etmişti.

Portekiz temsilcisi Alcanense'de 6 ay geçiren Merih kısa sürede Portekiz devlerinin dikkatini çekti. Porto ve Benfica da kendisine talip oldu ancak genç oyuncu tercihini Cristiano Ronaldo, Nani ve Quaresma gibi oyuncuları yetiştiren Sporting Lizbon'u tercih etti.

Merih Demirel ve Luis Nani.
Merih Demirel ve Luis Nani.

Yeni sezonda A takıma yükselmesi beklenen Merih Demiral ile Sportig Lizbon teknik direktörü Jorge Jesus özel bir görüşme yaptı ve 1 sezon boyunca Sportig'in Portekiz 2. Ligi'nde oynayan takımında forma giymesini istedi.

MERİH DEMİRAL 24 KEZ MİLLİ OLDU

Fenerbahçe'de oynadığı dönemde milli takımın çeşitli kategorilerine çağrılan Merih Demiral son 4 milli maçınaU-21 formasıyla çıktı. Merih U-21 takımının en dikkat çeken ismi. Toplamda 24 kez değişik yaş kategorilerinde milli oldu.

Mircea Lucescu, Merih Demiral'ın performansını ve gelişimini yakından takip ediyor.
Mircea Lucescu, Merih Demiral'ın performansını ve gelişimini yakından takip ediyor.

LUCESCU'NUN YENİ GÖZDESİ MİLLİ TAKIMA GÖZ KIRPIYOR

A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, TRT'de katıldığı programda; "Geleceğin ekibini kuracağız. Sporting Lizbon forması giyen Merih Demiral da bu oyuncular arasında" açıklamasını yapmıştı.

Lucescu, genç oyuncuyu geçtiğimiz günlerde oynanan Türkiye - Macaristan U-21 karşılaşmasında canlı olarak izlemişti. Rumen teknik adamın, U-21 Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası Eleme maçlarından sonra Merih'i A Milli Takım'a çağırması bekleniyor.

Merih Demiral, Alcanenense formasıyla.
Merih Demiral, Alcanenense formasıyla.

MERİH DEMİRAL KİMDİR?

5 Mart 1998’de Kocaeli’de doğan Merih futbol kariyerine Fenerbahçe’de başladı. 1.92 boyundaki Merih düzgün fiziği, agresif oyun tarzı ve atletizmiyle dikkatleri çekti. 2016 yazında Portekiz’in bölgesel ekiplerinden Alcanenense’ye transfer olarak yurt dışına yelken açtı.

Burada çıktığı 18 maçta Portekiz’in Braga, Benfica ve Nacional gibi ülkenin önemli kulüplerinin de gözüne girdi. Ancak o güçlü altyapısıyla bilinen Sporting Lizbon’u seçti. Portekiz İkinci Ligi’nde mücadele eden Sporting Lizbon B takımında şans bularak yeşil-beyazlı kariyerine başlayan Merih Demiral buradaki performansıyla da futbolun kaymak tabakasının dikkatini çekmeye başladı. Alt yaş gruplarında Türkiye forması giyen Merih son olarak 21 yaş altı milli takımımızın formasını giydi.

A Milli seviyede de Türkiye’yi seçmesi bekleniyor.