Fenerbahçe'nin borcu 800 milyon avro!

Fenerbahçe'nin borcu 800 milyon avro olduğu iddia edildi.

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç, başkan seçildikten sonra kulübün borcunun 621 milyon avro olduğunu açıklamıştı. Buna itiraz eden eski başkan Aziz Yıldırım yaptığı röportajda 429 milyon avro olduğunu söylemişti. Ancak yapılan son araştırmalara göre kulübün borcunun 800 milyon avroya dayandığı iddia edildi.

Fenerbahçe'de ekonomik kriz her geçen gün biraz daha artıyor. Başkan Ali Koç, 24 Temmuz'da 'Camiaya Sesleniş' programında, "31 Mayıs 2018 itibariyle bizim borcumuz 621 milyon avro. Kura vurursak 3.2 milyar TL (Bugünkü kurla 4.6 milyar TL)" açıklamasını yapmıştı. Ali Koç aynı programda, "Gelir hukuki ve mali denetim başlattık. Hukuki denetim sonuçlandı. Mali denetim ise sürüyor" açıklanmasında da bulunmuştu.

Akşam Gazetesinin haberine göre, süren mali denetimde ortaya çıkan sonucun Ali Koç'u çok şaşırttığı belirtilirken, borcun 800 milyon avro olduğu iddia edildi. Yarın FB TV'de yapılacak olan 'Camiaya Sesleniş' programında mali durum ile ilgili net rakamların açıklanması bekleniyor.

Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam geçtiğimiz günlerde,"Bu sene işimizin çok daha zor olacağını görüyoruz. Olumlu bir seyre girmemiz mümkün değil. Bu seneyi geçmeliyiz" diyerek son durumu açıklayan bir konuşma yapmıştı.

  • Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, giderleri azaltmak nedeniyle Fenerbahçe Üniversitesi, Fenerbahçe Tatil Evleri ve 1 milyon taraftar projelerini askıya almıştı.