Fenerbahçe'nin eski golcüsü şimdilerde sekreterlik yapıyor

Fenerbahçe'de 2002-2003 yılı arasında forma giyen, attığı gollerle taraftarın gönlünde taht kuran Brezilyalı futbolcu Washington şimdilerde sekreterlik yapıyor.

Fenerbahçe'de 2002-2003 yılı arasında forma giyip çıktığı ilk 12 maçta 9 gol atarak taraftarın gönlünü kazanan Brezilyalı futbolcu Washington geçirdiği kalp rahatsızlığından dolayı takımdan ayrılmak zorunda kalan golcü için Türkiye defteri kapanmıştı.

Ligin 14. haftasında oynadığı ve deplasmanda 2-1 kazanılan, bir golle katkıda bulunduğu Kocaelispor maçı, Washington'un Türkiye'de oynadığı son maçı oldu.

İstanbulspor maçı öncesi 27 Kasım 2002'de kalp krizi geçiren Washington talihsiz bir an yaşadı. Washington için tedavisinin ardından doktorlar "bir daha futbol oynayamaz" raporu verince Brezilyalı yıldız için Türkiye macerası erken bitti.



Futbol hayatına son verdikten sonra ülkesinde sporu teşvik etmeye çalışan kurumlarda başrol oynayan isimlerden oldu. Şu an Brezilya'da futbolun daha ileriye gitmesi için Brezilya Spor Bakanlığı'nda Spor ve Eğlence sekreterliği görevine devam eden Washington Stecanela Cerqueira, projelerde halk ile olan bağlantıyı sağlıyor. Ülkesi Brezilya'da zaman zaman spor programlarına katılan eski Fenerbahçeli futbolcu önemli maçlarda davet üzerine yorumculuk da yapıyor.




Kaynak: Haber 10