Fenerbahçe İngiltere'de alay konusu oldu

Fenerbahçe Soldado Jannsen
Fenerbahçe Soldado Jannsen

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Roberto Soldado ve Vincent Janssen, İngiliz taraftarların diline düştü.

GZT Spor Dış Haberler – Önümüzdeki sezon forvet ikilisi Roberto Soldado ve Vincent Janssen’den oluşacak olan Fenerbahçe, İngiliz futbolseverlerin diline düştü.

Kariyerlerinin en iyi sezonlarının ardından Tottenham’a gelerek dibe vuran iki golcünün aynı sezonda Fenerbahçe forması giyecek olması, İngiliz taraftarların dikkatinden kaçmadı.

Her iki oyuncuyu da Tottenham dönemlerinden tanıyan İngiliz taraftarlar, Fenerbahçe’nin tercihlerini mizahi şekilde eleştirdi. Soldado ve Janssen’in Tottenham’daki etkisiz performanslarını hatırlatan İngilizler, Fenerbahçe’ye geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Roberto Soldado, 2013/14 ve 2014/15 sezonlarında formasını giydiği Tottenham’da 74 resmi maça çıkmış ve 16 gol 11 asiste imza atmıştı. Valencia’da 141 maça sığdırdığı 82 gol ve 15 asistin ardından İngiliz ekibine transfer olan İspanyol golcü, bu performansıyla beklentilerin uzağında kalmış ve hayal kırıklığı yaratmıştı.

Aynı senaryo Vincent Janssen’in başına da geldi. AZ Alkmaar forması altında çıktığı 49 maçta 32 gol atıp 7 de asist yapan Hollandalı golcü, 2016 yılında Hollanda’da yılın yeteneği seçilmiş ve Johan Cruyff ödülüne layık görülmüştü.

Bu etkileyici sezonun ardından 22 milyon avro karşılığında Tottenham’a transfer olan Janssenn, geçtiğimiz sezon Premier Lig temsilcisinde 39 maçta forma şansı bulmuş ancak yalnızca 6 gol atabilmişti. Bu rakamlar, Hollandalı golcünün de hayal kırıklığı yaratmasına sebep olmuştu.