Fenerbahçe'nin stoper menşeli yeni kalecisi: Altay Bayındır

Altay Bayındır.
Altay Bayındır.

Fenerbahçe, MKE Ankaragücü forması giyen 21 yaşındaki file bekçisi Altay Bayındır'ın transferini 1.5 milyon avro bonservis bedeli karşılığında bitirdi.

Kulübüyle 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan yetenekli eldiven, sarı lacivertli kulüple maaş konusunda anlaşmaya varması halinde resmi mukaveleye imza atacak.

Kariyerine stoper olarak başlayan Altay Bayındır'ın hayatı, bir gün idmana gelmeyen takım arkadaşı sayesinde değişti. Kalecinin gelmediği antrenmanda kaleye geçen Altay, Yolspor'da kaleyi bir daha kimseye kaptırmadı.

Stoper olarak girdiği Bursaspor seçmelerinde beğenilmeyen Altay, şansını bir kez de kaleci olarak denedi ve yeşil beyazlı ekibin kapısından içeri girdi.

2015 yılında MKE Ankaragücü'nde A takıma yükselen Altay, kaptanlık pazubandını taktığı takımıyla 3 yıl içerisinde Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon öncesinde transfer hamlelerine devam eden Fenerbahçe, MKE Ankaragücü forması giyen 21 yaşındaki Altay Bayındır'la anlaşma sağladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, kaleci Altay Bayındır'ın transferi konusunda Fenerbahçe'yle anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

  • Mehmet Yiğiner, imzaların atılmasının an meselesi olduğunu vurgulayarak, "1,5 milyon euro'ya Altay'ı Fenerbahçe'ye vereceğiz. Onlar şu an futbolcuyla anlaşmaya çalışıyorlar. Bugün yarın imzayı atarlar." ifadelerini kullandı.

Altay Bayındır'ın kariyeri

Futbol stoper olarak başlayan Altay Bayındır, Yolspor'da abisiyle birlikte top koşturuyordu. Abisiyle birlikte Bursaspor seçmelerine giden Bayındır, takımda fazla stoper olduğu gerekçesiyle beğenilmedi. Orta saha olan abisi ise Bursaspor'a seçildi.

Bursaspor'un kapısından döndükten sonra kariyerine Yolspor'da devam eden Altay Bayındır'ın hayatını, bir gün idmana gelmeyen takım arkadaşı değiştirdi. Dönemin Yolspor kalecisi bir gün antrenmana gelmedi ve hocası da boyu uzun olduğu gerekçesiyle Altay'ı kaleye geçirdi.

Kendi tabiriyle 'atlamalı, zıplamalı' olduğu için kaleciliğe çabuk ısınan Altay, hemen o gece internetten kendisine eldiven baktı. Babasından eldiven isteyen minik Altay, ekipmanlarını tamamladıkça daha fazla ısındı file bekçiliğine.

  • "Futbola stoper olarak başladım. Abimle birlikte oynuyorduk. O orta saha, bense stoper oynuyordum. Abimle saha içinde çok iyi bir ikiliydik. Abimle birlikte Bursaspor seçmelerine gittik. Abim beğenildi ama "elimizde stoper var" diyerek beni almadılar. Bu noktadan sonra Yolspor altyapısına devam ettim. Yolspor'da oynarken takımın kalecisi, bir gün idmana gelmedi. Ben de o zamanlar stoper oynuyorum, uzun boyluyum, forvete çıkıyorum falan. Golcü bir kişiliğim vardı. Neyse, fiziğimden dolayı hocamız, 'Altay, geç bakıyım oğlum kaleye' dedi. Geçince benim de hoşuma gitti. Heyecanlandım. Akşam eve gidince internetten eldiven falan baktım. Babamdan istedim, babam da bana eldiven aldı. Ekipmanları alında merakım daha da arttı. Kaleciliğe bu şekilde başladım."
gzt

Zaman içerinde komple bir kaleci oldu ve Yolspor'un kalesini devraldı. İlerleyen günlerde bir kez daha Bursaspor'un seçmelerine katıldı, ama bu kez stoper değil... Kaleciydi... Uzun boyunun avantajıyla seçildi Altay. Stoper olarak kapısından döndüğü Bursaspor'a kaleci olarak girmişti artık.

Altay Bayındır ve abisi yaklaşık 5-6 yıl Bursaspor formasını terlettiler. Abisi, eğitim hayatına ağırlık vermek için futbolu bıraktı. Takımda yalnız kalan Altay ise Bursaspor'dan koptu ama futboldan kopamadı. Fikir ayrılıkları yaşadığı Bursaspor'dan ayrılarak kendisini yetiştiren Yolspor'a geri döndü.

  • "Yolspor'da kaleci olarak devam ettim. Sağ olsun bir hocamız vardı, onunla birlikte çalıştık. Bursaspor seçmelerine bu kez kaleci olarak gittim ve beğendiler. Abimle birlikte 5-6 sene Bursaspor'da oynadık. Abim daha sonra eğitim hayatı için Bursaspor'dan ayrıldı. Bense devam ettim bir süre ancak ilerleyen süreçte yaşanan fikir ayrılıkları sebebiyle yollarımız ayrıldı ve Yolspor'a döndüm."

Yolspor'da hemen dikkatleri üzerine çeken Altay Bayındır, Arabayatağıspor'a transfer oldu. Burada 1 yıl forma giydikten sonra MKE Ankaragücü kapıları açıldı. 2015 yılında alt yapısına girdiği Ankara temsilcisinde kısa sürede A takıma yükseldi ve kaptanlık pazubandını taktı.

Kulübüyle 2020 yılına kadar sözleşmesi olan Altay Bayındır, aynı zamanda U21 milli takımının da kalesini koruyor ve şu sıralarda Fenerbahçe'ye imza atmak için gün sayıyor.

Altay Bayındır hakkında kısa kısa 6 bilgi


Çocukken mahallede maç yaparken hep forvette oynardı.
Çocukken mahallede maç yaparken hep forvette oynardı.
Kariyeri açısından en büyük şansı olarak MKE Ankaragücü'nün 31 yaşındaki Korcan Çelikay'ı görüyor.
Kariyeri açısından en büyük şansı olarak MKE Ankaragücü'nün 31 yaşındaki Korcan Çelikay'ı görüyor.
Altay'a göre bir kalecide liderlik vasfı olması gerekir. Kalecinin oyunu arkadan en iyi gören ve en iyi takip eden kişi olduğunu savunuyor.
Altay'a göre bir kalecide liderlik vasfı olması gerekir. Kalecinin oyunu arkadan en iyi gören ve en iyi takip eden kişi olduğunu savunuyor.
Futbol hayatımın kırılma anı olarak Ankaragücü'ne transfer olmasını kabul ediyor.
Futbol hayatımın kırılma anı olarak Ankaragücü'ne transfer olmasını kabul ediyor.
Dünya futbolunda kendisine idol olarak gördüğü ve beğendiği isimler Buffon ile De Gea.
Dünya futbolunda kendisine idol olarak gördüğü ve beğendiği isimler Buffon ile De Gea.
Kişisel gelişim kitaplarını ve futbol konulu kitapları seviyor.
Kişisel gelişim kitaplarını ve futbol konulu kitapları seviyor.