Fenerbahçe'nin tek tesellisi: Tolgay Arslan

Tolgay Arslan rakibiyle ikili mücadele halinde.
Tolgay Arslan rakibiyle ikili mücadele halinde.

Zenit deplasmanında aldığı mağlubiyetin ardından UEFA Avrupa Ligi'ne veda eden Fenerbahçe'de taraftarın yüzüne güldüren tek detay Tolgay Arslan'ın oyuna girdikten sonra oynadığı pozitif futbol oldu.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda deplasmanda Zenit’e 3-1 mağlup olarak Avrupa’ya veda eden Fenerbahçe’de Tolgay Arslan, oyuna girdikten sonra sergilediği performansla sarı lacivertli taraftarların tek tesellisi oldu.

Müsabakanın ikinci yarısında Alper Potuk’un yerine oyuna giren Tolgay Arslan, ilk 30 pasında 30 isabet bularak oyuna akıcılık kazandırdı. Sarı lacivertli ekibin, ikinci yarıda dakikalarda pas yaparak oyunu domine ettiği bölümlerin kahramanı olan Tolgay, Alper Potuk’un 45 dakikada yaptığı pas yüzdesine yalnızca 20 dakikada ulaştı.

  • Alper Potuk ilk yarıda 24 pas yapmış ancak yüzde 87.5'lik bir isabet yüzdesi yakalamıştı. Tolgay Arslan ise oyuna girdiği ilk 20 dakikada tamamı isabetli 24 pas yaptı.

Zenit karşısında ikinci yarıda toplam 45 pas yapan Tolgay Arslan, yüzde 91.1 gibi yüksek bir isabet yüzdesi elde etti. 5 uzun, 40 kısa pas yapan yetenekli oyuncu, rakip yarı alanda ise yüzde 87.9 gibi bir yüzde yakalayarak etkisini gösterdi.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🏆 Fenerbahçe, Avrupa'ya veda etti...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()