Fenerbahçe'nin transferine FIFA engeli: Genç oyuncu Ocak ayını bekleyecek

​Fenerbahçe'nin transferine FIFA engeli: Genç oyuncu Ocak ayını bekleyecek
​Fenerbahçe'nin transferine FIFA engeli: Genç oyuncu Ocak ayını bekleyecek

Fenerbahçe'nin Makedonya'nın Rabotnicki takımından transfer ettiği Eljif Elmas FIFa kuralları gereği yaşı nedeniyle Ocak ayına kadar Fenerbahçe forması giyemeyecek.

Fenerbahçe'nin yeni transferi, genç yıldız adayı Eljif Elmas dün gece İstanbul'a geldi. Ancak Makedon futbolcu FIFA kuralları gereği Ocak ayından önce Fenerbahçe forması giyemeyecek. Fenerbahçe bu problemi çözmek için bir yöntem geliştirdi ancak FIFA'nın bunu kabul edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.

27 Eylül 1999 doğumlu Eljif Elmas'ın yaşı henüz 17. Transfer dönemi bitene kadar 18 yaşına basamayacağı için Fenerbahçe enç oyuncuyu transfer etse dahi Ocak ayına kadar oynatamayacak. Fenerbahçe'nin bunu çözmek için bir formül geliştirdiği oyuncunun babasının Türkiye'de çalışmasının sağlanacağı öğrenildi. Ancak FIFA'nın bunu kabul edip etmeyeceği bilinmiyor. Daha önce Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid, 18 yaşından küçük futbolcuların transferinde usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle transfer yasağı cezası almıştı.

FIFA kabul etmezse, Sarı-lacivertli ekibin Eljif Elmas'la prensip anlaşması imzalaması ve oyuncunun da devre arasına kadar FK Rabotnicki'de kalması bekleniyor.

Kaynak: Sporx