Fenerbahçe'nin Wilshere'i transfer etme sebebi ortaya çıktı

​Fenerbahçe'nin Wilshere'i transfer etme sebebi ortaya çıktı.
​Fenerbahçe'nin Wilshere'i transfer etme sebebi ortaya çıktı.

Arsene Wenger'in Arsenal'deki 21 yıllık serüvenine son vermesinin ardından takımın başına Unai Emery geçti. İspanyol teknik adamın gelmesiyle birlikte takımda köklü değişiklikler yapıldı; bunlardan biri de 11 futbolcuyla yolları ayırmak oldu. Londra ekibinden ayrılan isimlerin arasında şu an Fenerbahçe'nin transfer listesinde bulunan Jack Wilshere de vardı. Sarı lacivertli ekibin İngiliz orta saha oyuncusunda ısrarcı olmasının sebebi ortaya çıktı. Wilshere, Arsenal'deki en fazla başarılı çalım atan futbolcu oldu.

2017-2018 sezonunun sonunda Arsenal'de koca bir devir kapandı ve Arsene Wenger 21 yıllık yolculuğuna son verdi. Fransız teknik adamın yerine getirilen isim ise Paris Saint-Germain'in eski teknik direktörü Unai Emery oldu. Emery'nin gelişiyle Arsenal'de bir dizi köklü değişiklikler gerçekleştirildi. İlk olarak Fenerbahçe'nin transfer listesinde bulunan Jack Wilshere'in içinde bulunduğu 11 futbolcu ile yollar ayrıldı. 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun ayrılışının ardından kendisiyle ilgili oldukça başarılı bir istatistik ortaya çıktı. Belki de Fenerbahçe'nin Wilshere'de ısrarcı olmasının nedeni de buydu.

Geçen hafta İstanbul'a gelerek birkaç ev dolaşan Wilshere, geçen sezon topçularda çok fazla forma şansı bulamamasına rağmen orta sahadaki efektif grafiği gözlerden kaçmadı.

26 yaşındaki oyuncu geçen sezon Arsenal'de en fazla başarılı çalıma atan oyuncu oldu. Wilshere çıktığı 20 maçta 45 başarılı çalım ile takımının en önemli yaratıcı ayaklarından biri oldu. Geçen sezon Fenerbahçe'nin orta sahada yaşadığı organizasyon eksikliği açısından Jack Wilshere'in bu özelliği merhem olacak gibi duruyor.

🗣️ Wenger'den Wilshere ve Fenerbahçe açıklaması.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()