Kim Min Jae, vatandaşını Fenerbahçe'ye önerdi

Fenerbahçe
Fenerbahçe

İtalya'da Napoli forması giyen Kim Min Jae, vatandaşını Fenerbahçe'ye önerdi. Transfer çalışmalarını sürdüren sarı lacivertliler, Kim'in bıraktığı pozitif izleri sürdürmek için Güney Kore bölgesine scout ekibi kurdu ve genç bir yeteneğin daha peşine düştü. İşte detaylar...

Süper Lig'de başarılı performans ortaya koyarak İtalyan ekibi Napoli'ye 18 milyon euroya transfer olan Kim Min Jae izlerini sürdürüyor.

26 yaşındaki futbolcunun satışının ardından Fenerbahçe, Güney Kore bölgesine scout ekibi kurdu.

Araştırmanın sonucu: Eom

Bu doğrultuda harekete geçen sarı-lacivertliler, Güney Kore'de Gwangju forması giyen 20 yaşındaki futbolcu Ji-Sung Eom'u takibe aldı. Sağ ayağını etkin şekilde kullanabilen Güney Koreli yetenek; sol kanat, sağ kanat ve 10 numara mevkilerinde forma giyebiliyor.

Güney Kore Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde adından söz ettiren ve U17 Dünya Kupası'nda 5 maçta 1 gol 1 asist yapan futbolcu, 2021 yılında K Lig Classic'te Gwangju FC formasıyla 37 maça çıktı. 2289 dakika süre alan Eom, takımına 4 gol 1 asistlik katkı sağladı.

Eom, Fenerbahçe'nin projesine sıcak

Fenerbahçe'nin radarındaki Eom, sarı lacivertli kulubü Avrupa'ya açılan bir kapı olarak gördüğü aktarıldı.

Fenerbahçe'nin Eom transferini gerçekleştirmesi halinde oyuncuyu önce geliştirmeyi daha sonra da iyi bir gelirle Avrupa kulüplerine satmayı hedefliyor.

Jin-ho Jo'dan sonra yeni bir Koreli

Fenerbahçe yakın zamanda altyapıya Güney Kore'den Jin-ho Jo'yu kadrosuna katmıştı.