Fenerbahçe’ye imza atması an meselesi olan Phillip Cocu kimdir?

​Fenerbahçe’ye imza atması an meselesi olan Phillip Cocu kimdir?
​Fenerbahçe’ye imza atması an meselesi olan Phillip Cocu kimdir?

Pazartesi günü Fenerbahçe ile sözleşme imzalaması beklenen Phillip Cocu’nun kariyeri başarılarla dolu. Peki, Phillip Cocu kimdir?

Fenerbahçe'de başkanlığa Ali Koç'un gelmesinin ardından sportif direktörlüğe getirilen Damien Comolli çalışmalarına dört koldan devam ediyor. Sarı-lacivertli kulüpte ilk hedef teknik direktörlük koltuğunun bir an önce kiminle doldurulacağının karar vermesi yönünde. Başkan Ali Koç geçtiğimiz günlerde Aykut Kocaman dışında yerli bir isimle çalışmayacaklarını belirtti. Ancak Kocaman’ın geleceğini Comolli’nin raporları belirledi. Fransız sportif direktör Kocaman ile çalışmaya sıcak bakmıyor.

Menajeri İstanbul’a geldi

Gündemde birçok isim varken Hollanda ekibi PSV'nin teknik direktörü Phillip Cocu'nun menajeri Rob Jansen, cuma gecesi İstanbul’a geldi. Tarafların prensip anlaşmasına vardığı Cocu’nun pazartesi günü İstanbul’a geleceği ileri sürüldü.

Kuyt iddiası

Kuyt 2012-2015 yılları arasında Fenerbahçe formasıyla 130 maça çıktı. Hollandalı söz konusu maçlarda 37 kez ağları havalandırdı.
Kuyt 2012-2015 yılları arasında Fenerbahçe formasıyla 130 maça çıktı. Hollandalı söz konusu maçlarda 37 kez ağları havalandırdı.

PSV Eindhoven ile 30 Haziran 2019'a kadar mukavelesi bulunan Cocu için sarı-lacivertli kulübün önemli bir rakamı gözden çıkarması gerekecek. Ayrıca en büyük hayali günün birinde Fenerbahçe'ye dönmek olan Dirk Kuyt'ın da teknik ekip de yer alacağı ileri sürüldü.

Peki, kimdir Phillip Cocu?

Phillip John William Cocu 29 Ekim 1970'te Hollanda'nın Eindhoven şehrinde dünyaya geldi. Alkmaar Zaanstreek altyapısında futbola başlayan Cocu, 1988'de A Takıma yükseldi. Orta sahada görev alan Cocu 1990'da SBV Vitesse'ye transfer oldu. 1995-1998 yılları arasında PSV forması giyen Cocu'nun yolu Barcelona ile kesişti.

Barcelona’da efsaneleşti

Barcelona ile 293 maça çıkan Cocu 37 gol atıp 20 asist yaptı.
Barcelona ile 293 maça çıkan Cocu 37 gol atıp 20 asist yaptı.

1998-2004 yılları arasında Katalan devinde top koşturan Hollandalı ardından PSV'ye döndü. 2004-2007 yılları arasında PSV'de oynayan Cocu kariyerinin son sezonu olan 2007-2008'i Al-Jazira Club'da geçirdi. Hollanda Milli Takımı formasını 101 maçta terleten Cocu'nun teknik direktörlük kariyeri ise PSV'de yardımcı antrenör olarak başladı.

4 yılda 3 şampiyonluk

Cocu, 2013 yılında bu yana PSV'nin teknik direktörlüğünü üstleniyor. Yetenekli futbol adamının yönetiminde PSV son 4 sezonda Hollanda Ligi'nde üç şampiyonluk yaşadı.