Fenerbahçe’ye İngiltere’den Türk hoca

Mustafa Alper Avcı
Mustafa Alper Avcı

Jorge Jesus'un Fenerbahçe'ye gelmesiyle beraber altyapıya da verilen önem arttı. Yeni bir yapılanmaya giden sarı-lacivertliler altyapıya Avrupa modeli getirmek için İngiltere'de görev yapan Mustafa Alper Avcı'ya teklif götürdü.

Uzun uğraşlar sonucu Portekizli teknik adam Jorge Jesus'u takımın başına getiren ve yeni bir yapılanmaya gitmek isteyen Fenerbahçe, altyapıyı daha işlevsel ve sistematik hale getirmek amacıyla İngiltere 3. Lig'de Port Vale takımında altyapı koordinatörü olarak görev yapan teknik direktör Mustafa Alper Avcı'ya teklif götürdü.

  • Geçtiğimiz sezonlarda Fenerbahçe'de görev alan ve UEFA Pro Lisans sahibi olan Alper Avcı'nın yönetim ile altyapı arasındaki köprü görevini görmesi bekleniyor.

Şu anda teklifi değerlendiren 40 yaşındaki teknik adam, ilerleyen günlerde kararını kulübe bildirecek.

Peki ya Mustafa Alper Avcı kimdir?

8 Ağustos 1981 yılında İzmir'de doğumlu olan Avcı, 2005-2009 yılları arasında Fenerbahçe'de genç takım antrenörlüğü yaptı. Avcı, Altay,Konyaspor , Kahramanmaraş ve Yeni Malatyaspor kulüplerinde antrenör olarak çalıştı.

  • 2013 yılında ilk teknik direktörlüğünü deneyimini Bandırmaspor'da yaşadı. Marmara ekibinin ardından Medipol Başakşehir ve Şanlıurfaspor'un U21 takımlarında görev aldı. Avcı, Balıkesirspor, Akhisar Belediye, 1922 Konyaspor ve Altay'da da antrenörlük yaptı.