Fernandao taraftarın gönlünü çaldı

Fernandao taraftarın gönlünü çaldı
Fernandao taraftarın gönlünü çaldı

Medipol Başakşehir maçında attığı iki şık golle Fernandao adeta yeniden doğdu. Sambacının hırsı ise Fenerbahçeli taraftarların takdirini topladı.

Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'i 2-0'la geçen Fenerbahçe puanını 41'e yükseltti ve zirve yürüyüşünde altın değerinde bir galibiyet elde etti. Sarı-lacivertli takımda galibiyetin mimarı ise hiç kuşkusuz Fernandao oldu.

Ölü toprağını attı

Mücadelenin 32 ve 56. dakikalarında sahneye çıkan Sambacı, taraftarların gönlünü çalmayı başardı. 2015 yılında Bursaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan geldiği günden bu yana da kiloları nedeniyle eleştirilen Fernandao adeta üzerindeki ölü toprağını attı.

21 hafta 7 maç

Fenerbahçeli futbolcular şampiyonluk yolunda kenetlendi.
Fenerbahçeli futbolcular şampiyonluk yolunda kenetlendi.

21 haftası geride kalan ligde yalnızca 7 maçta görev alan Sambacı 3 kez fileleri havalandırdı. Robin van Persie'nin ayrılışının ardından sarı-lacivertli taraftarlar yıldız bir transfer beklerken yönetim radikal bir kararla transfer yapmadı.

Gerçek Fernandao

Transfer yapılmayınca da sarı-lacivertli teknik heyet çareyi eldeki oyunculardan en iyi şekilde verim almaktan yana buldu. Bu çare işe yaradı ve Fenerbahçeli taraftarlar Bursaspor'da oynadığı dönemde hayran oldukları gerçek Fernandao'yu görmeye başladılar.

Fenerbahçe’yi sırtladı

Sezon başında ve devre arasında kulüpten gönderileceği dile getiren Fernandao, zirve yarışında Fenerbahçe'yi sırtlamış oldu.