FETÖ'cü Enes Kanter kovuldu

FETÖ firarisi Enes Kanter, verdiği röportajda yüzünü kapatıyor.
FETÖ firarisi Enes Kanter, verdiği röportajda yüzünü kapatıyor.

NBA ekiplerinden New York Knicks, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e bağlılık yemini eden firari terörist Enes Kanter'i takımdan gönderdi. Başka bir oyuncuyla takas edilemeyen Enes Kanter, serbest bırakıldı.

Amerikan Basketbol Ligi NBA takımlarından New York Knicks, FETÖ’cü Enes Kanter ile yollarını ayırdı. Son birkaç haftadır oynatılmayan terörist Kanter, başka bir oyuncu ile takas edilemeyince serbest bırakıldı.

NBA’deki en kötü sezonunu geçiren New York Knicks, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e bağlılık yemini eden Enes Kanter yerine genç oyuncuları sahaya sürerek gelecek sezona hazırlanmaya odaklanmıştı. DeAndre Jordan'ın da takıma katılmasıyla pivot pozisyonunda seçenekleri çoğalan New York ekibi FETÖ’cü Kanter'i gözden çıkardı.

Her fırsatta FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'den övgüyle bahseden Kanter, Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalar ve terör örgütüne verdiği destekle büyük tepki çekiyor. Kanter, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası soyismini Gülen olarak değiştirdiğini duyurmuştu.

KANTER HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN TALEBİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, firari şüpheli basketbolcu Enes Kanterhakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan iade talepnamesi düzenlenerek, kırmızı bülten çıkarılması için başvuru yapmıştı.

FETÖ'nün yapısı ve 15 Temmuz darbe girişiminden bahsedilen talepnamede, şüpheli Kanter'in örgüt bağlantıları ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarına yer verilmişti.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

📸 #Günaydın

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()