FIFA 22'den 3 maddelik Ahmet Çalık kararı

FIFA, Ahmet Çalık'ı oyundan kaldırdı ve taziye mesajı yayımladı.
FIFA, Ahmet Çalık'ı oyundan kaldırdı ve taziye mesajı yayımladı.

11 Ocak günü geçirdiği trafik kazasıyla hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık, tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu. Dünyanın dört bir yanından Çalık için taziye mesajı yayımlanırken, popüler futbol oyunu FIFA 22'de de oyuncuların karşısına bir anma mesajı çıktı.

Nikah işlemleri için gittiği Ankara'dan Konya'ya dönerken Gölbaşı'nda trafik kazası geçiren ve hayatını kaybeden Ahmet Çalık için, dünyanın dört bir yanından taziye mesajları geldi. Barcelona, Paris Saint Germain ve Schalke 04 kulüpleri, 27 yaşındaki futbolcu için baş sağlığı dilerken, Atalantalı futbolcular da İtalya Kupası'nda 2-0 kazandıkları Venezia maçından sonra "Ahmet Çalık R.I.P" yazılı tişörtle poz verdi.

Ahmet Çalık için bir taziye mesajı da FIFA 22 oyunundan geldi. Ekranın karşısına geçen oyunseverler, şu mesajla karşılaştı:

  • "Ahmet Çalık'ın aramızdan ayrılışının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Futbolcunun anısını saygıyla yaşatmak adına şu kararları aldık:
  • - Çalık, FIFA'da Konyaspor'dan kaldırılacak.
  • - Çalık'ın FUT ögeleri artık paketlerden çıkmayacak.
  • - Çalık'ın FUT ögelerinin fiyat aralıkları kalıcı olarak mevcut değerlerine sabitlenecek.
  • Oyuncunun ailesine, Konyaspor ve tüm dünyadaki sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

FIFA'nın FUT transferlerinde Ahmet Çalık kartının fiyat aralığını mevcut değerine sabitlemesinin de geçerli bir sebebi var. Genç oyuncunun hayatını kaybetmesiyle, FIFA FUT transferlerinde Ahmet Çalık FUT kartına olan talep arttı ve karta sahip olan oyuncular da fiyat yükseltti. FIFA, bunu önleyebilmek için Ahmet Çalık'ın FUT kartının fiyat aralığını sabitledi.