FIFA Başkanı açıkladı: Tolgay Milli Takım'da oynayabilecek mi?

​FIFA Başkanı açıkladı: Tolgay Milli Takım'da oynayabilecek mi?
​FIFA Başkanı açıkladı: Tolgay Milli Takım'da oynayabilecek mi?

İstanbul'da düzenlenen Futbol Zirvesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen FIFA Başkanı, Tolgay'ın Milli Takım geleceği ile alakalı dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

İstanbul'da düzenlenen FIFA Futbolun Zirvesi'nin öncesinde basın mensuplarına konuşan FIFA Başkanı Infantino, Tolgay Arslan'ın A Milli Takım'da oynama durumuyla alakalı önemli bir açıklamada bulundu.

Bir basın mensubunun FIFA'da dosyası bulunan Tolgay'ın son durumu hakkında bir soru sorması üzerine FIFA Başkanı Infantino, durumun uzun süredir değerlendirildiğini fakat kurallarda katı davranacaklarını dile getirdi.

FIFA Başkanı Infantino'nun Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Tolgay hakkındaki açıklamaları;

  • "Farklı milli takımlarda oynayan oyuncuların durumu değerlendiriliyor. Farklı fikirler var. Bir futbolcunun sizin ülkeniz için oynaması biraz da gurur meselesi oluyor. Bu isteği belki de korumamız lazım. Kurallarda katı davranmamız gerekiyor. İstisnai durumlar olabilir. Dünya Kupası'nda bir oyuncu herhangi milli takımda oynadı, sonra başka milli takımda oynayacak. Değerleri korumamız gerekiyor. Kalpten oynaman, gurur duyman, bunlar futbolun önemli değerlerinden. Gerçekten ait olduğunuz ülke için oynarsınız. Küresel dünyada yaşıyoruz, farklı durumlar olabiliyor."