Galatasaray'a şok! Transfer yasağı getirildi

Galatasaraylı futbolcular
Galatasaraylı futbolcular

FIFA, Galatasaray'ın transfer tahtasını Torrent, Babel, Feghouli, Omar Elabdellaoui'ye borcunu ödemediği gerekçesiyle geçici olarak kapattı.

Süper Lig'in 19. haftasında Hatayspor'u 4-0 yenerek liderliğini sürdüren Galatasaray'a FIFA'dan kötü haber geldi. Transfer çalışmalarını sürdüren sarı kırmızılı ekibe FIFA'dan transfer yasağı geldi.

Galatasaray'ı şikayet ettiler

Sabah'ın haberine göre FIFA, Galatasaray'ın Domenec Torrent, Ryan Babel, Sofien Feghouli, Omar Elabdellaoui gibi isimlere borcu nedeniyle transfer yasağı aldı.

Yaklaşık 6,5 milyon €

Domenec Torrent ve 4 yardımcısı Galatasaray'dan 2.1 milyon euro istiyor. Sofiane Feghouli'nin toplam 1,6 milyon euro alacağı bulunuyor. Ryan Babel'in talebiyse 1.3 milyon euro. Omar Elabdellaoui'nin isteğiyse 1 milyon 400 bin euro.

Ev kiralarını da istediler

İsmi geçen futbolcular, alacaklarının yanı sıra maç başı prim, bonuslar ve ev kiralarını içeren kalemler için de FIFA'ya şikayette bulundu ve %10 faiz işletilmesini istedi.

Transfer yasağı ne zaman kalkacak?

Galatasaray yönetimi, söz konusu cezayı kaldırmak için hafta içi ödemeleri yapacak. Transfer tahtasının açılmasının ardından Sivasspor'dan Uğur Çiftçi'nin kadroya katılmasının duyurulması bekleniyor.