FIFA'dan Rusya ve Ukrayna kararı: Sözleşmeler askıya alınıyor

FIFA'dan Ukrayna ve Rusya kararı
FIFA'dan Ukrayna ve Rusya kararı

FIFA, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı nedeniyle açıkladığı 'yabancı oyuncular ile antrenörlerin sözleşmelerinin askıya alınması' kararını 30 Haziran 2023'e kadar uzattı.

FIFA; Rusya ve Ukrayna kulüplerini yakından ilgilendiren bir karar aldı. Buna göre, iki ülkedeki yabancı futbolcuların ve yabancı antrenörlerin, sözleşmelerini 2023 Haziran'a kadar askıya almalarına izin verildi.

Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Pavelko, ülkede futbolun güvenli bir şekilde yeniden başlaması konusunda geçtiğimiz günlerde FIFA ve UEFA başkanlarıyla görüştü.

Görüşmeden herhangi bir sonuç çıkmazken, ligin yeniden başlaması ve sözleşmeli yabancı futbolcuların ülkeye dönüp dönmeyecekleri henüz belli değil. Yabancı futbolcular ve antrenörler, Rusya'nın işgaliyle birlikte Ukrayna'dan ayrılmıştı.

FIFA, duyurduğu yeni kararla oyuncuların ve teknik direktörlerin dönüşlerini ertelemelerine izin veriyor.

  • FIFA'nın açıkladığı karar şu şekilde:
  • "Ukrayna ve Rusya federasyonlarına bağlı kulüpler, 30 Haziran'a kadar yabancı oyuncular ve antrenörler ile karşılıklı anlaşma sağlayamazsa bu oyuncular ve antrenörler sözleşmelerini 30 Haziran 2023'e kadar askıya alma hakkına sahip olacaklar."