Fikret Orman hakemlere savaş açtı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Eylül ayında yeniden başkan seçilmesinin ardından tebriklere alkışla karşılık veriyor.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Eylül ayında yeniden başkan seçilmesinin ardından tebriklere alkışla karşılık veriyor.

Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, hakem camiasına adeta savaş açtı. Orman, Vodafone Park'ta düzenlediği basın toplantısında Cüneyt Çakır başta olmak üzere tüm hakemleri sert şekilde eleştirdi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Park'ta düzenlediği basın toplantısında hakem camiası ve Türkiye Futbol Federasyonu'na ateş püskürdü.

VAR sisteminin Beşiktaş'ın aleyhine çalıştığını savunan Orman, teknolojik anlamda bir sorun olmadığını ancak VAR hakemlerinin siyah beyazlı takım aleyhine karar verdiğini iddia etti. Özellikle Cüneyt Çakır'ı eleştiren Orman, FIFA kokartlı hakemimizin yurt içinde ve yurt dışında farklı performanslar sergilediğini ifade etti.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın bir hayli sinirli olduğunu gözlendi.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın bir hayli sinirli olduğunu gözlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu'na da sitemde bulunan Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, EURO 2024 adaylığı sürecinde kulüplerin ihmal edildiğini vurguladı. Orman ayrıca sözleşmelerin TL'ye çevrilmesi konusunda da Maliye Bakanlığı'nın belirlediği rakamın esas alınacağını sözlerine ekledi.

  • VAR'ın Türkiye'de uygulanmadığı tek kulüp Beşiktaş. Böyle bir şey olabilir mi? Oluyor. Artık hakemleri eleştirme konusuna geldiğimizi düşünüyorum. VAR sistemini ise eleştirmiyorum. Hatayı yapan insandır. Bu insanları eğitmediğimiz sürece VAR sistemini kötülemek yanlıştır. TFF'ye soruyorum. Bu durumları düzeltmek için bir eğitim veriliyor mu? Çalışmalar yapılıyor mu? Bu hakemlere zarar veriyor. Eğitimle alakalı büyük sıkıntılar var. Sistem hata yapmıyor, insanlar hata yapıyor. Son oynanan Konya maçında verilen penaltı komedi. VAR'a gidip bakılıyor, değişmiyor. O penaltı gol olsa Beşiktaş'ın kaçan puanı ne olacak? Ben her zaman niyet arıyordum, sahip çıkalım diyordum. Artık iyi niyet aramıyorum. Herkes işini yapacak. Beşiktaş artık 'pış pış' yapılacak bir kulüp değildir. Nerede oradaki Cüneyt Çakır, nerede buradaki Cüneyt Çakır, eyyamla bu işler düzelmez. Medel'in kırmızı kartı? Bunun kırmızı kart olmadığını dünyadaki herkes biliyor. Sonra ne oluyor? Özür dileriz? Özür dileriz ile geçmiyor. Kulüpler olduğu için TFF var. Her şeyimiz 2024'e tıkandı kaldı, 2.5 aydır TFF'de yönetim kurulu toplantısı yapılmadı. TFF'nin tek misyonu 2024 mü? Hiç mi bu kulüplerin sorunları yok. 10 yazı yazdık, birine cevap verilmedi. Caner'e görüntüden ceza verildi, gecenin 3'ünde toplanıldı ve talimat değiştirildi. Biz söyleyince neden TFF Yönetim Kurulu 2.5 aydır toplanmıyor? Kulüpler olduğu için TFF var. Biz TFF'nin kulübü değiliz, TFF bizim federasyonumuz. Sözleşmelerin TL'ye çevrilmesi konusunda Maliye Bakanlığı'nın belirlediği rakam esas alınacak. Bu bir kanun. Gerekleri neyse yapılacak. U21 maçıyla ilgili oyuncularımız adına savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Konunun arkasını bırakmayacağız. Federasyonun da olaya müdahil olmasını istiyoruz. Edep, aklın tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, aklı kadar şerefli, şerefi kadar kıymetlidir.