Fikret Orman: Kıskanıyorlar bizi

Beşiktaş Divan Kurulu Fikret Orman Açıklama
Beşiktaş Divan Kurulu Fikret Orman Açıklama

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, divan kurulunda yaptığı açıklamada, “Samsun’da oynadığımız maçta da bunu hep beraber gördük büyük bir kıskançlık ve oyunlar dönmekte” dedi.

2017 yılı 3. olağan Divan Kurulu toplantısı düzenlenen Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman, divan kurulu toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Hayırlı bir sezon geçirmelerini dileyen Orman, “Şampiyonlar Ligi’nde yeni bir serüvene başlıyoruz. Çok zor günlerden geldiğimiz için. Önümüzde UEFA ile alakalı zor bir süreç bizi bekliyor. Lyon müsabakasında bazı olaylar çıktı. UEFA Disiplin Kurulu iki kulübü de disipline sevk etti. Ben ve hukukçu arkadaşlarım hep beraber görüşmelere katıldık. Sonucunda UEFA kural gereği Türk seyircilerden biz sorumlu olduğumuz için iki sene içinde bir daha böyle bir durumla karşılaşırsak men cezası verdiler" diyerek bunun çok ağır bir ceza olduğunu ama elden bir şey gelmediğinin altını çizdi. Başkan Orman süreç boyunca UEFA Başkanıyla görüşmeler yaptığını, Servet Yardımcı'nın da kendisiyle beraber görüşmelere katıldığını belirtirken; UEFA Başkanına "Avrupa'da birçok ülkede Türk yaşıyor ve bunlar yaşadıkları ülkenin vatandaşı olarak bilet alıyor. Biz kendi taraftarımızı kontrol etsek bile diğerlerini kontrol etmemiz mümkün değil" şeklinde belirttiklerini ifade etti.

Bu görüşmede UEFA Başkanının da kendilerine haklı olduklarını belirttiğini söyleyen Fikret Orman, "UEFA Başkanı disiplin için elinden geleni yapacağım, ancak kurallar bu şekilde" dediğini söyledi.


Şampiyonlar Ligi'nde deplasmana taraftar götürülmeyecek

Orman, geçen sezon Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final’de oynanan Olympique Lyon mücadelesinde yaşanan olayları hatırlatarak, bu sezonda deplasmanda oynanacak olan karşılaşmalarla ilgili konuşarak, “İlk sene finansal fair-play’den dolayı gidemedik. İkinci sene de 3 Temmuzdan dolayı gidemedik. 2 sene zor günlerde mücadele ederken büyük sıkıntı yaşadık. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla şöyle bir karar aldık. 3 deplasmana da taraftar götürmeyeceğiz. Yönetim seviyesinde kulübü temsil edeceğiz. Olabilecek herhangi bir olay bize mal edilebileceği için 3 deplasman maçında tur düzenlenmeyecek. Gelmeyin efendim. Beşiktaş’a zarar verecek bir durum yaşamak istemiyoruz. Vodafone Park size açık bu 3 deplasmana katılmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.


"Beşiktaş'a oyun oynanıyor"

İyi bir transfer dönemi geçirdiklerini ifade eden Orman, transferde mantıklı hareket etmek istediklerini belirtti. Transfer konusunda açıklamalarına devam eden Beşiktaş Başkanı, “İyi bir transfer dönemi geçirdik. Çalışmalar umarım sizleri memnun etmiştir. Beşiktaş’ın bütçesiyle yönetiyoruz. Mantıklı gitmek istiyoruz. Yabancı yazabildiğiniz bir sayı var. Yabancı oyuncularımız yeteri kadar fazla bunu arttırırsak yer bulamayacaklar ve huzursuzluklar olacak. Nokta atışlar yaptık" dedi. Süper Ligin başladığı günden bu yana Beşiktaş'a oyunlar oynandığı belirten Orman, Samsun'a gelen taraftarlar teşekkür etti ve sözlerine "Her gün bir olayla karşılaşıyoruz. Biz Beşiktaş’ı yönetirken bizi saha dışına çekmeye çalışıyorlar. Bir gün FETÖ’cü bir gün bel altı konuşuyorlar. Birbirimize kenetlenip Beşiktaş’a yakışır şekilde efendilik içinde kalmaya halkımızı iyi temsil etmeye çalışmak istiyoruz” şeklinde devam etti.

Beşiktaş'ta kuvvetler ayrılığı

Basında yazılan Şenol Güneş haberlerini yalanlayan Başkan Orman konu hakkında, “Zor senede daha fazla birliğe ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Basında da başladı. Şenol Hoca ile problemler var falan. İlk gün açıkladık. Hocalar bizde ve diğerlerinde olduğu gibi ayrılma ihtimali var. Transferi Yaklaşık 3 senedir Beşiktaş yönetim kurulu yapmaktadır. Bugüne kadar yapılan pozitif ve negatif ne varsa bizimdir" diyerek basında devamlı Beşiktaş’ın karıştırılmaya çalışıldığını belirtti.

"Hocamızla aramızda hiçbir zaman problemiz olmamıştır" diyen Orman, Beşiktaş'ta kuvvetler ayrılığı olduğuna vurgu yaparak "Heralde işimizi de iyi götürüyoruzdur" şeklinde konuştu. Beşiktaş’ın kimseyle problemi olmadığı söyleyen tecrübeli başkan, görevlerinin taraftarı mutlu etmek olduğunu ifade etti.

Hedef dünya markası olmak

Fikret Orman, Beşiktaş’ı dünya markası yapacaklarını aktararak, “Bizim hiçbir zaman gizli gündemimiz olmadı. Her şey çok şeffaftır. Gizli kapaklı bir şey yoktur. Korkacak bir şeyimiz yok. İlk günden beri 7 yetim hakkını kimseye yedirmemek için çalışıyoruz. Beşiktaş’ı kibirli havaya sokmaya çalışıyorlar. Biz işimizi iyi yapacağız. Herkesle yakın olacağız. Bu ülkeyi dışarıda temsil ederek, her yerde Beşiktaş’ın kurumunu temsille dünyaya tanıtacağız. Biz Türkiye’de en büyük sponsorluk geliri ile uğraşan kulübüz. İki önemli rakipten 30’a yakın daha fazla gelir elde eder hale geldik. Geldiğimiz noktada Türkiye imkanları ile bir yere gidemiyoruz. Sırtımıza aldığımız sponsorlar elde ettiğimiz bütçelerin yarısını diğer kulüpler elde edemiyorlar. Söz sahibi olmamız için dünya sponsorları bulmamız lazım. Beşiktaş’ın forma geliri senelik yaklaşık 20 milyon dolardır. Bu biz geldiğimizde 3.6 milyon dolardı. Chelsea 100 milyon pound elde ediyor. Ona sponsor olan şirket dünyada marka olabilmek için oluyor. Bizim de bir dünya kulübü olmamız lazım. Ana sponsorumuz Beko Beşiktaş’a Türkiye için sponsor oluyor Barcelona’ya dünya markası olmak için sponsor oluyor. Bizim de o bütçelere çıkmak istiyoruz. Chelsea Ortaköy gibi 300 milyon taraftarı var” diye konuştu.


“Beşiktaş, 100 Milyonun üzerinde taraftarı olan bir camia olacak”

Beşiktaş’ın dünya kulübü olma yolunda ilerlediğini belirten Fikret Orman, “Her yerde konuşulan bir kulüp haline geldik. İkinci milli takım arasında Azerbaycan’da maç yapacağız. İran’da yapmak istiyoruz. Göreceksiniz ki bu stadı yapacağız demiştim. Bitiremeyecekler, kaldı gibi şeyler söylediler. 2-3 sene içinde hep beraber yaşayacağız. Beşiktaş, 100 milyonun üzerinde taraftarı olan bir camia olacak. Siz buna inanın biz bunu yapalım" derken kamuoyu yoklamaları yaptıklarını belirtti. Son 4 senede taraftarda yüzde 5’in üzerinde büyüme olduğunu aktaran Beşiktaş Başkanı, Beşiktaş'ın 3-4 sene içerisinde çok başka yerlerde olacağını iddia etti.

"Benim için en büyük mevki Beşiktaş başkanlığı"

Beşiktaş’ın menfaatleri için çaba gösterdiklerini dile getiren Orman, şunları söyledi:
“Popülarite ile bir yere gelemeyiz. Beşiktaş üzerinde prim yapmaya çalışanlara aldanmayın. Biz bir işi yapıyorsak sadece Beşiktaş menfaati için yapıyoruz. Zor kararlar aldık. Spor bakanı olacakmışım siyasi olacakmışım gibi söylentiler var. Benim için Beşiktaş başkanlığından daha büyük bir mevki yok. Böyle bir niyetim de yok tek derdimiz Beşiktaş’a hizmet etmek. Bunlara inanmayın.”
"Tüm kulüpler net borcu açıklasın"

Tüm kulüplerin net borcu açıklamasının gerekli olduğuna dikkat çeken Fikret Orman, “Kamuoyu algısı açısında rahatsızlık duyuyorum. Eğer net borcu açıklarsak diğer kulüplerde de net borcun açıklanması lazım. Kimseden bir şey sakladığımız yok ama kamuoyunu da yanlış yönlendirmeyi doğru bulmuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.